Még mindig a budaörsi házak az elsők, Budapesttel és Dunakeszivel a nyomukban

(Budaörs, 2020. szeptember 20. – Budaörsi Infó / ingatlannet.hu) Az elmúlt időszakban sokat olvashattunk és hallhattunk arról, hogy a járványhelyzet gazdasági hatásainak következtében az ingatlanárak mérséklődtek, vagy lassabb ütemű növekedést mutattak. Igaz volt ez Budaörs ingatlanpiacára is, hiszen családi házat majdnem 30 ezer Ft/m2-rel olcsóbban tudtunk augusztusban vásárolni, mint az év elején. A téglalakások tekintetében viszont csak az árak emelkedési ütemének lassulása volt megfigyelhető.

 

 

Korábban már bemutattuk, hogy hogyan kezdte az évet a budapesti agglomeráció valamennyi városa, akkor a budaörsi házak 40 ezer Ft/m2-es különbséggel maguk mögé szorították a fővárosi családi házakat.

Nem volt ez máshogy a nyár végén sem, hiszen csökkent ugyan a különbség, de még mindig Budaörs vezette a tabellát a megfigyelt városok tekintetében. Sőt Dunakeszi is szorosan a nyomába eredt, minimálisan meg is előzve a budapesti családi házak átlagárát.

 

ingatlannet_csaladi_hazak_budaors_2020aug

 

A családi házak tekintetében még mindig Budaörs vitte a prímet

 

Az Ingatlannet.hu statisztikai adatai alapján jól látható, hogy Budaörs megtartotta első helyét a fővárosi agglomerációban.

Városunkban a nyár végén 578 ezer forintos átlag négyzetméter áron kínálták eladásra a budaörsi házakat. Szorosan követte a sorban Dunakeszi és Budapest, a maguk 555-560 ezer forint közötti átlagos négyzetméter áraikkal. A listában következő városokban már nagyobb különbség figyelhető meg a budaörsi árakhoz viszonyítva. Solymár és Érd területén 460-470 ezer Ft/2-es átlagárak uralkodtak a nyár végén.

A sort minden bizonnyal a vecsési házak zárták, hiszen ott – a budaörsinél jóval alacsonyabb370 ezer forintos négyzetméterenkénti átlagos árfekvés volt a jellemző.

 

 

helyi_buszjarat_budaors_kozlekedes_felhos_ido_2019_05_16

 

 

A téglalakások még mindig Budapesten a legdrágábbak

 

Budaörsnek ugyan nem sikerült leköröznie a fővárost a lakáspiacon, azonban a budapesti agglomerációban a legdrágábbnak bizonyult, sőt igen kis lemaradást mutatott az augusztusi hónapban. Ha Budapesten téglalakásba költöznénk, körülbelül 838 ezer forintos négyzetméter áron vásárolhatnánk magunknak saját lakást a fővárosban.

Budaörsön is mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, hiszen ott 833 ezer Ft/m2-es áron lehetett az elmúlt hónapban téglalakást vásárolni. Jól látható, hogy igen kis különbség van jelenleg a két város lakáspiaci áraiban.

 

 

ingatlannet_teglalakasok_Budaors_2020aug

 

A többi vizsgált város jóval nagyobb mértékben lemarad a fővárosi és a budaörsi lakásáraktól. Vecsés, Dunakeszi és Érd területén a 680, 620 és 600 ezer forintos négyzetméter árak voltak a jellemzőek a múlt hónap folyamán. Solymár városában pedig ez az összeg 510 ezer Ft/m2-re volt tehető.

 

 

budaors_szabadsag_ut_kozpont_korforgalom_2017aug

 

 

Csökkenhet a kereslet?

 

A Magyar Nemzeti Bank által kiadott júniusi Lakáspiaci jelentésből megtudhatjuk, hogy több tényező is az ingatlanpiaci kereslet mérséklődése irányába hatott. Ilyet tényező volt például a munkaerő-piaci kilátások romlása, a lakosság növekvő óvatossága és a kevesebb befektetési céllal történő ingatlanvásárlás a fővárosban. Azonban erősítheti a jövőben a keresletet a növekvő korszerűsítési kedv és a kedvező finanszírozási kondíciók. Egyelőre tehát igen nehéz előre megmondani mit hoz a jövő.

 

 

(Budaörsi Infó / ingatlannet.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.