Magyar Könyvelők Országos Egyesülete: Levélszeméttel árasztotta el a NAV a vállalkozásokat

(Budaörs, 2020. szeptember 21. – Budaörsi Infó) A NAV újabb levélszeméttel hányta tele a cégkapukat és az ügyfélkapukat. Az online számla regisztrációval kapcsolatos felhívást megkapták megszűnt, szüneteltető egyéni vállalkozók, cégek, gazdasági tevékenységet sohasem végző egyesületek, alapítványok is – áll a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének (MKOE) szombati közleményében.

 

 

“A NAV Online Számla oldalán is azt írják, hogy a regisztráció csak akkor kötelező, ha számlakibocsátás is történik, az a kézi számlakibocsátást követően is végrehajtható. Így nincs szükség arra a tevékenységet nem folytató, kizárólag pénztárgépet használók esetén. Hasonló helyzetben vannak a kizárólag kézi nyugtát adó fodrászok, kozmetikusok is, nekik sem kell regisztrálniuk.

Ismeretes, hogy a NAV szándékosan bonyolult regisztrációs kötelezettséget vezetett be, holott azt a törvény nem írja elő, de hiába kérte a NAV illetékeseit az MKOE, hogy a szükséges XML kulcsokat küldjék ki, a regisztrációs procedúra helyett. A NAV egyébként telefonszámot is bekér a regisztráció során, amelynek bűnügyi megfigyeléshez, nyomozáshoz való felhasználása se zárható ki.

Az elmúlt napokban a könyvelők kénytelenek voltak az érintett ügyfeleiket tájékoztatni, megnyugtatni, hogy a regisztrációjuk nincs elmulasztva, vagy az egyáltalán nem is szükséges. Az erre fordított munkát senki sem téríti meg, így az adóhatóság ilyen jellegű kampányai kárt okoznak a könyvelőknek.

Ezúton is kérjük az adóhatóságot, hogy szüntesse meg az ügyfélkapukra és cégkapukra kiküldött levélszemetekkel kapcsolatos káros gyakorlatát!

Magyar Könyvelők Országos Egyesülete”

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.