Nők Magyarországért Díjra jelölték a Budaörsi Infó vezető szerkesztőjét – A szavazók között is értékes díjakat sorsolnak ki

(Budaörs, 2020. szeptember 16. – Budaörsi Infó)  Bátor és példamutató mindennapi nőket díjaz a Nők Magyarországért Klub. A jelöltek között van Marcinka-Májer Emese, a Budaörsi Infó vezető szerkesztője is. Kérjük olvasóinkat, hogy szavazzanak a budaörsi jelöltre, a szavazók között is kisorsolnak nyereményeket.

 

 

2020. szeptember 15-től szeptember 30-ig lehet szavazni azokra jelöltekre, akik a koronavírus- járvány idején bátran, kitartóan és példamutatóan helytálltak. Olyan hölgyekre lehet voksolni, akiknek munkája hozzájárult a járvány terjedésének lassításához, a betegség megelőzéséhez, gyógyításához vagy munkájukkal egyszerűen csak jobb lett az életünk a veszélyhelyzetben.

A kezdeményezés egyik célja az is, hogy bemutasson olyan nőket, akik eddig nem voltak reflektorfényben, de fontos, hogy megismerjük őket és példaértékű munkájukat.

Négy kategóriában közel 500 jelölés érkezett, egészségügy, oktatás, szociális terület és egyéb kategóriákban lehetett jelölni. A jelölés lezárása után egy kategóriánként felállított szakértői bizottság előválogatást tartott és a klub tagjai is javaslatot tettek, de a végső nyerteseket a közönség szavazatok alapján hirdetik ki.

A fődíj kategóriánként bruttó 5 millió forint, de különböző felajánlásoknak köszönhetően számos további díjjal is elismerik a jelölteket.

A jelöltek profilja megtekinthető a Nők Magyarországért Klub weboldalán, ahol szavazni is lehet.

Szavazni is érdemes, mert a szavazók között gazdára talál több értékes nyeremény.

 

Szavazatot kétféle módon lehet leadni:

Egyrészt online, a https://szavazas.nokmagyarorszagert.hu/ weboldalon a jelölt profiljánál a „rá szavazok” gombra kattintva, másrészt alapdíjas SMS-ben (+36 70 442 5000), a jelölt kódját elküldve. Kategóriánként egy szavazat küldhető.

 

 


Szavazzon Ön is!

Szavazatát leadhatja regisztrációt követően a „Rá szavazok” gombra kattintva vagy elküldheti SMS-ben a +36 70 442 5000-as telefonszámra a jelölthöz tartozó azonosító kódot. (Az SMS-ben történő szavazás alapdíjas.)

A szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak a felajánlások közül!

Szavazni 2020. szeptember 30. 24:00-ig lehet.


 

 

 

nokmagyarorszagert

 


 

Marcinka-Májer Emese immáron 5. éve szervezi és rendezi meg a Budaörs városért önként és szabadidejében jót tevő nők elismerését (A Budaörsi Nő rendezvény-sorozat – a szerk.). A kiválasztott hölgyeket a városban ismerik és ismertté, megbecsültté tévő elismerés rangos esemény évente.

Emese kezdetben önkéntesként csatlakozott a Budaörsi Vöröskereszthez és az idő múlásával mind több és több feladatot vállalt. Rövid idő elteltével már minden karitatív rendezvényük szervezésében operatívan is részt vett. Három éve a budaörsi szervezet alelnökeként vezeti a szervezet önkénteseit, egy éve pedig már a budaörsi alapszervezet elnöki posztját érdemelte ki kitartó és odaadó munkájával.

Munkájához kapcsolódóan, a helyi médiában rendszeresen beszámolt az eseményeikről, minden karitatív programjukon részt vett, segített azok megszervezésében, fotóival dokumentálta őket. Kapcsolatot tartott a többi helyi és regionális médiával, a fontosabb megmozdulásokra kiszervezve a nagyobb nyilvánosságot.

Közösségi oldalukat szerkeszti, folyamatosan kezeli, így eljuttatva az információkat a budaörsiekhez. Számos sikeres program van már a hátuk mögött. Ezek között szerepel játszótéri elsősegély bemutató, lakossági elsősegély oktatás fiataloknak, édesanyáknak, nagyszülőknek, felölelve ezzel a lakosság teljes korosztályát.

2017-ben Budaörs nyerte meg a megyei verseny megszervezésének lehetőségét. Új elemként jelent meg Budaörsön a Játszótéri elsősegély bemutató. Ennek szervezése idő- és energiaigényes feladat, de Emese évente többször is megbirkózik a feladattal. Szervezetük vállalásai között szerepel még az éves országos tartós élelmiszergyűjtés vagy a rendszeres adományok gyűjtése, osztása. Ennek koordinálását is vállalta Emese, a sok papírmunka mellett nem retten meg a fizikai munkától sem.

A vírus időszaka a Vöröskereszt szervezetére is nehéz időszakot jelentett. Mivel fontos volt, hogy a lakosság otthon maradjon, ezért a helyi önkormányzatnak besegítve igyekeztek ellátni az idősebbeket, családokat. A budaörsi Vöröskereszt szervezetének tagjai többnyire idősebbek, és csak kevesen vannak, akik 50 év alattiak, így a feladatok nagy része rájuk hárult.

A vöröskereszt szervezete és az Országos Mentőszolgálat együttműködése kapcsán Emese a koordináción önkéntesként több alkalommal adminisztrációs és logisztikai adminisztrációs munkával segítette a szolgálat COVID munkáját, ezzel is gyorsítva és segítve a hatékonyabb mintavételek megvalósítását.

Emese életkora, munkabírása, beállítottsága lehetőség volt a COVID-járvány alatti temérdek teendő ellátásában. A karantén ideje alatt rendszeresen vittek ki meleg ételt, vagy vásároltak be a szépkorúaknak.

Több család most először találkozott azzal az élethelyzettel, hogy ők is rászorulók. Több helyen kissé lesütött szemmel, sajnálkozva, de hálásan fogadták adományukat. Emese közvetlen modora, jó szándékú közeledése feloldotta a kezdeti fenntartásokat. A járvány alatt is Emese kérdezés nélkül, jó példával elöl járva vette mindig nyakába a várost, hogy mindenkinek segíthessen akinek szüksége van rá.

Emese egyik alappillére szervezetüknek.

Munkája során mindig előtérbe helyezte mások segítését és háttérbe saját érdekeit. Emberiessége, karitatív hozzáállása, példamutató magatartása miatt szervezetük több ízben is elismerte önkéntességét. A veszélyhelyzet idején tanúsított példamutató hozzáállása kiemeli a budaörsiek közül. Nem tétlenkedik, cselekszik!

 


 

marcinka_majer_emese_2020

Marcinka-Májer Emesének, a Budaörsi Infó vezető szerkesztőjének kódja a 9-es. Telefon: +36 70 442 5000. (Az SMS-ben történő szavazás alapdíjas.)

Kérjük a budaörsieket szavazzanak rá és sok sikert kívánunk nekik a szavazók között kisorsolandó nyereményeket illetően is!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.