Labdarúgó NB II – Hazahozta a három pontot Pécsről a Budaörs

(Budaörs, 2020. szeptember 16. – Budaörsi Infó) A PMFC  hazai pályán fogadta Budaörs csapatát az NB II 9. fordulójában, amely egy büntetőből szerzett góllal elvitte a három pontot az Újmecsekaljáról.

 

A 39. percben aztán Króner késett el egy belépővel, Marques-Airosát akasztotta a játékvezető pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Pethő állt, aki nagyon magabiztosan lőtte ki a jobb felsőt a balra vetődő Helesfay mellett. A pécsi kapus hálóját 539 percet követően rezegtette meg egy ellenfél támadó – írta a meccs döntő mozzanatáról a nemzetisport.hu.

 

PÉCSI MFC–BUDAÖRSI SC 0–1 (0–1)

Pécs, 4500 néző. Vezette: Káprály Mihály (Tóth II Vencel, Kis Zoltán)

PÉCS: Helesfay – Króner (Óvári, a szünetben), Rácz L., Preklet, Katona L. – Sági, Futó Zs. – Tihanyi (Adamcsek, 60.), Grabant B., Kónya D. – Geiger (Hegedűs M., 65.). Vezetőedző: Vas László

BUDAÖRS: Kovács P. – Menyhárt, Fényes, Kékesi, Marques-Airosa – Petneházi, Molnár Cs. – Pethő B. (Zsidai, 71.), Horváth E. (Sajbán Miklós, 61.), Tamás O. – Molnár T. (Horváth R., 80.). Szakmai igazgató: Bognár György

Gólszerző: Pethő B. (11-esből, 0–1) a 41. percben

 


Vas László:
Az első félidőben indiszponáltan és tompán játszottunk, nem jött össze, amit elterveztünk. Gyűrte egymást a két csapat, és a második félidőben többet tettünk ugyan a győzelemért, de a gólt nem sikerült megszerezni.

 

Bognár György: Rendkívül nehéz mérkőzés volt, mindkét csapat a labda felé próbált védekezni. Ha ezt magasabb szinten játsszuk a futballban, akár szép találkozó is kijöhetett volna belőle. Így is örülünk a három pontnak.

 

 

Merkantil Bank Liga NB II, 9. forduló:

Pécsi MFC-Budaörs 0-1 (0-1)
FC Ajka-BFC Siófok 1-1 (1-0)
Vasas FC-Szolnoki MÁV FC 1-1 (1-0)
WKW ETO FC Győr-Békéscsaba 1912 Előre 0-0
Nyíregyháza Spartacus FC-Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-0)
Kaposvári Rákóczi FC-Debreceni VSC 1-3 (0-1)
Soroksár SC-Szombathelyi Haladás 2-1 (0-1)
Dorogi FC-Szentlőrinc 0-0
DEAC-Kolorcity Kazincbarcika SC 0-1 (0-1)

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Gyirmót FC Győr mérkőzést elhalasztották.

 

Az élmezőny állása: 1. DVSC 20 pont, 2. Békéscsaba 17, 3. Gyirmót 16   … 5. Budaörs 15

 

 

(Budaörsi Infó / fotó: BSC)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.