Budaörseiek együtt, egymásért! – Vágó Evelin: Gerincmobilizációs gyakorlatok

(Budaörs, 2020. szeptember 15. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten Vágó Evelin edzéssel kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg. A mai részben a gerincgyakorlatokról lesz szó. Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

A koronavírus okozta veszélyhelyzet idején szeretnénk, hogy nap mint nap ne csak azzal szembesüljenek olvasóink a Budaörsi Infó Online-on, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítunk a budaörsieknek, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a kényszerű beszűkült közösségi élethez.

A korábbi sorozatunk korlátozások feloldása után véget ért, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

Budaörsiek együtt, egymásért! –

Gerincmobilizációs gyakorlatok

 

 

 

 

Ha elhatározzuk, hogy életmódot váltunk, és ennek részeként sportolni is elkezdünk, az egyik legnehezebb dolog, hogy a kezdeti lendület után se apadjon a lelkesedésünk és a mozgás a mindennapjaink részévé váljon. Ennek érdekében érdemes kipróbálni a következőket.

Ha valami könnyűvel és egyszerűvel szeretnénk kezdeni, választhatjuk például a sétát – ezt a legkönnyebb beilleszteni a legtöbbek időrendjébe. Ha minden munkanapon közepes tempóban (nem kényelmesen, de nem is túl megerőltetően) sétálunk fél órát, az heti szinten plusz 150 percnyi mozgást jelent. Ez már elég hozzá, hogy csökkentse a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, vagy enyhítse a menopauza tüneteit.

 

Szerezzünk be egy kényelmes cipőt!

Semmi sem tudja úgy letörni a mozgás iránt érzett lelkesedést mint a fájdalom, márpedig, ha nem megfelelő cipőben sportolunk, akkor fájhat a talpunk, a derekunk, a térdünk, és akár ki is sebesedhet a lábfejünk.

A legjobb, ha szakképzett eladó segítségét kérjük a választáshoz – a sportboltokban általában hozzáértő emberek dolgoznak, akik tudnak megfelelő lábbelit ajánlani. Az is fontos, hogy sportcipőt ne márka és divat szerint válasszunk, kizárólag a kényelmi és az egészségügyi szempontokat vegyük figyelembe.

Ami drágább, esetleg kicsit szebb, az nem biztos, hogy jobb is.

 

Válasszunk számunkra kedves útvonalat!

Egy kellemes látvánnyal teli tájon a mozgással töltött idő is hamarabb eltelik, és a szép környezet segít elterelni a figyelmünket az esetleges erőlködéstől.

Egy közeli park, erdő vagy tisztás remek terep, ha pedig ez nem megoldható, keressünk valami olyan részt, ahol kicsit a forgalom, mert az nem csak biztonságosabb, hanem a levegő is jobb.

 

Keressünk egy sporttársat!

Sokaknak sokkal könnyebb úgy tartani magát a rendszeres sporthoz, hogy valakivel együtt mozognak, így kölcsönösen motiválhatják a másikat az esetleges mélypontokon. Kutatások is bizonyítják, hogy azok, akik párosban, vagy többesben mozognak, nagyobb eséllyel teszik a mindennapjaik részévé az edzést hosszú távon is.

 

A bemelegítés és a nyújtás nagyon fontos

Ahhoz, hogy a mozgás után ne legyen napokig kínzó izomlázunk, ami miatt esetleg ki kell hagynunk a következő alkalmat, nagyon fontos, hogy a bemelegítést és a nyújtást se hagyjuk ki soha.

A bemelegítés a sérülések elkerülése miatt is fontos, amelyek nem csak fájdalmasak, de az edzésrutin kialakítását is gátolhatják. A nyújtás sem kevésbé lényeges, sőt: minél keményebben sportolunk, annál fontosabb.

 

 

(Budaörsi Infó/rodalesorganiclife.com)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.