Egy 300 milliós beruházásnak köszönhetően 7 új kisbusz látja el Budaörs helyi buszközlekedését

(Budaörs, 2020. szeptember 11. – Budaörsi Infó) 2020. szeptember 10-én sajtótájékoztatót tartott a helyi buszközlekedést bonyolító cég, a Homm Kft. Budaörsön. A tájékoztató apropója az volt, hogy hét új kisbuszt állítottak forgalomba.

 

 

Homm Károly, a Homm Kft. ügyvezető igazgatója a Budaörsi Infónak elmondta, hogy ez egy több mint 300 millió forintos beruházás volt a cég számára. Egy autóbusz 116 000 euróba került, és teljes mértékben a cégük finanszírozta.

 

 

hommkft_helyi_kisbusz202009 (8)

 

“A beruházásra azért volt szükség elsősorban, mert az Önkormányzat pályázati kiírásának meg kellett felelni ahhoz, hogy a következő 8 évben is mi biztosíthassuk a helyi busz közlekedést Budaörsön.”

 

 

hommkft_helyi_kisbusz202009 (4)

 

Tóth Balázs,Homm Kft. ügyvezető igazgatója a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a dízel üzemű gépjárművek közül ez az elérhető legmodernebb technika jelenleg. Megfelel minden előírásnak.

 “Most folyik az átállás, kilencven százalékban már az új buszokkal szállítják a lakosokat. A “régi” buszaink is még csak hét évesek, amelyeknek a helyére az új járművek kerülnek. A sorsukról még nem döntöttünk, lehet hogy eladjuk őket.”

 

 

hommkft_helyi_kisbusz202009 (2)

 

 

Váradi Gábor, a cég területi vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy buszonként közel 10 személlyel több utast, 37 főt, tudnak majd szállítani a jövőben.

 

 

hommkft_helyi_kisbusz202009 (3)

 

“Más utasokat érintő változás nem várható a közeljövőben. Viszont szeretném felhívni a lakosság figyelmét a maszk viselésére, ha felszállnak a buszokra. Vigyázzunk egymásra!

Kívánjuk, hogy az utasok is örömüket leljék az új járműveknek, a vezetőknek pedig balesetmentes közlekedést kívánunk.”

 

 

hommkft_helyi_kisbusz202009 (10)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.