Snapszer-világbajnokság lesz 2021-ben Magyarországon

Először rendeznek snapszer-világbajnokságot 2021 második felében Magyarországon.

 

    Táncsics Péter, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek szerdán elmondta, a világverseny pontos helyszínét még nem választották ki, de terveik szerint a döntőt megelőzően egy vagy két selejtezőt is tartanak majd, és Vas megyében Szombathelyen és Kőszegen is rendeznek versenyt.

A sportvezető hozzáfűzte, Magyarországon 2012-től rendeznek snapszer bajnokságot, 2015-ben pedig a szövetség csatlakozott a nemzetközi versenyrendszerhez, egy évvel később a legjobb magyar versenyzők már részt vettek az Ausztriában rendezett világbajnokságon.

    “Már akkor megfogalmazódott bennünk, hogy jó lenne hazánkban is világbajnokságot rendezni, Magyarországra hívni a világ legjobb kártyásait” – mondta Táncsics, aki úgy fogalmazott, az elmúlt öt évben folyamatosan szervezték a versenyeket, tanultak és pályáztak, végül pedig elnyerték a jogot arra, hogy megrendezzék a jövő évi világversenyt.

A Magyar Snapszer Szövetség elnöke elmondta, a világon több mint 1,2 millióan űzik regisztrált játékosként a snapszert, a meghirdetett versenyek azonban nyíltak, azokra bárki nevezhet, így a legjobbak eljuthatnak akár a világbajnokságra is.

A snapszert magyar kártyával és francia kártyával játsszák, a cél 66 pont elérése bemondásokból és ütésekből. Magyarországon a XIX. században a snapszert először az osztrák és német katonák játszották, de hamarosan elterjedt a szalonokban és kocsmákban, sőt kártyatermek is nyíltak.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.