Póta Georgina, az elmúlt 10 év legjobb magyar asztaliteniszezője újra Budaörsön

(Budaörs, 2020. szeptember 2. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya, Budaörs Város Önkormányzata és a Magyar Asztalitenisz Szövetség közös sajtótájékoztatót szervezett 2020. szeptember 1-én a budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnokban. Wittinghoff Tamás polgármester a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a város a költségvetésének több mint 5%-át fordítja a helyi sportra és az utánpótlás nevelésre.

 

 

Az eseményen részt vett Póta Georgina asztaliteniszező; Wittinghoff Tamás, Budaörs Város polgármestere; Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke; Somlyó Gergely, a Budaörsi Sport Club elnöke és  Szvitán Krisztina, a Budaörsi Sport Club szakosztály vezetője.

A sajtótájékoztatón többek között arról volt szó, hogy Póta Georgina, az elmúlt 10 év legjobb magyar asztaliteniszezője újra a magyar egyesületben, a Budaörsi Sport Club színeiben folytatja sportpályafutását.

 

 

bscsajtotajekoztato20200901 (7)

 

A kétszeres Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes, többszörös olimpikon játékos június elsején adott életet első gyermekének, Reginának, akinek születése óta hétfőn vett részt az első edzésén.

“A 2020-as esztendő jelentős kihívásokkal teli mindenki számára, de nekem egyben nagyon örömteli is kislányom születése miatt – mondta a keddi sajtótájékoztatón a 35 éves játékos. – Több mint tíz évet játszottam külföldön, és nagyon örülök, hogy egy ilyen profi klubhoz tudok hazatérni. Nagyon remélem, hogy sok sikert érünk el közösen.”

Kiemelte: új csapattársai közül Fazekas Máriával és Lovas Petrával már játszott együtt, szerinte kiegészítik egymást és jól össze fognak tudni dolgozni.

“A cél, hogy ismét megnyerjük a magyar bajnokságot és a nemzetközi porondon is minél tovább tudjunk menetelni.” – jelentette ki.

Az MTI érdeklődésére az asztaliteniszező elárulta, gyermeke sokat alszik, és már összeszoktak, így szerinte nem lesz akadálya annak, hogy folytassa az edzéseket.

“Fokozatosan akarok visszajönni, nem szeretném kockáztatni a sérülést. A tegnapi tréning tapasztalata, hogy a kezem szerencsére jó, nem felejtettem el pingpongozni, a lábmunkámon kell majd sokat dolgozni” – tette hozzá.

Szvitán Krisztina, a szakosztály vezetője úgy fogalmazott: nagyon örül, hogy egy Póta Georgina szintű játékosnak opció lehetett, hogy náluk folytassa a pályafutását. Egyelőre egy idényre állapodtak meg.

A BL mostani kiírásában a Budaörsre egy oda-visszavágós párharc vár a csoportkörbe kerülésért, ellenfele a volt budaörsi Madarász Dórával felálló francia Lille lesz, októberben.

Somlyó Gergely, az 1924-ben alapított, hét szakosztályt működtető Budaörsi SC elnöke kiemelte, hogy a mostani bizonytalan helyzetben nehéz tervezni, de ők optimistán vágnak neki az idénynek. Ahogy fogalmazott, a klub zászlóshajója az asztalitenisz-szakosztály, amely idén januárban felért a csúcsra azzal, hogy három játékosa is tagja volt az olimpiai kvalifikációt szerzett női válogatottnak. Hozzátette ugyanakkor: sportszakmailag ugyan a legsikeresebb évük volt az idei, de anyagi téren nehézségekkel küzdenek, ez részben a járványhelyzet következménye. Azt mondta, keresik az új szponzorokat, s mindent elkövetnek, hogy a 2020/21-es szezon után is olyan csapatuk legyen, amilyet megszokott a közvélemény.

“Póta Georgina az elmúlt tíz év legeredményesebb magyar játékosa, nagy öröm számunkra, hogy minket választott” – jelentette ki, s ünnepélyesen átadott a játékosnak egy csapatmezt.

 

A tervezett budaörsi asztalitenisz csarnok fontosságára is kitértek.

Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke ígérete szerint új sportcsarnokhoz juthat az a csapat, amelyik a magyar asztalitenisz sport történetében elsőként tudta elérni, hogy olimpiai kvótát szerzett mind egyéniben, mind csapatban. Ennek a csapatnak a gerincét a Budaörsi Sport Club asztaliteniszezői és szakemberei adják.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) elnöke azt mondta: Póta visszatérése jó hír Budaörsnek és jó hír Magyarországnak is.

“Nem túlzás azt állítani, hogy ma az országban a legfontosabb női klub a Budaörs SC. Nemcsak az élsportja, hanem az utánpótlásnevelése és a széles  amatőr bázisa miatt is.” – fogalmazott.

Hangsúlyozta, a MOATSZ minden tőle telhetőt megtesz, hogy támogassa az egyesületben folyó munkát, ennek része egy új, nagy nemzetközi versenyek és edzőtáborok megtartására is alkalmas csarnok felépítése. Ehhez a telket a budaörsi önkormányzat biztosítja, s már elkészültek a tervek is.

“Az összefogás adott, az Emmi sportállamtitkársága jóváhagyta a forrást, így már csak idő kérdése, hogy megkezdődjön a munka.” – árulta el Nátrán Roland.

 

 

bscsajtotajekoztato20200901 (1)

 

A rendezvényen sor kerül a magyar válogatott színeiben bravúros olimpiai kvalifikációt szerző budaörsi asztaliteniszezők méltatására is.

Az eseményen Wittinghoff Tamás polgármester oklevelet adott át az olimpiai kvalifikáció megszerzéséért a csapattól 11 év után távozó Pergel Szandrának, valamint Fazekas Máriának és Szvitán Krisztinának.

A városvezető kiemelte: Budaörsön mindig is csak itthoni és határon túli magyar játékosok szerepeltek.

 

 

bscsajtotajekoztato20200901 (6)

 

bscsajtotajekoztato20200901 (5)

 

bscsajtotajekoztato20200901 (4)

 

Wittinghoff Tamás polgármester a Budaörsi Infónak elmondta, hogy alapvetően az a siker, amit a BSC különböző szakosztályai és ezen belül az asztalitenisz szakosztály nemzetközi porondon is elért, ez az ő munkájuknak az eredménye, amihez az Önkormányzat az anyagi és a fizikai hátteret tudja biztosítani.

“A sajtótájékoztatónak az egyik kiemelt hangsúlyos része az volt, hogy minél több szponzort vonjunk be, hiszen valahogy ez a rendszerváltás után nem tudott kialakulni, hogy a különböző versenysportok mellett olyan szponzorok szerepelnek, akik számára az, hogy a mezen megjelenik a nevük egy hihetetlen reklámfelület. Vagy fontos számukra az, hogy a versenysportot támogassák.

Mi úgy vagyunk ezzel, hogy ugyanolyan fontosnak tartjuk az utánpótlás nevelést, az egészséges életmódhoz biztosítandó sportlétesítmények megvalósítását mint a versenysportét. Az idei évben 650 millió forint volt az, amit sportra fordítottunk. Ennek a fele körülbelül az egyesületek támogatása, a másik fele a sportlétesítmények fenntartása. Ez több mint öt százaléka az éves folyó bevételeinknek.

Azt szokták mondani, hogyha 1%-ot biztosít egy Önkormányzat, az egy nagyon jó arány, ennek mi a többszörösét biztosítjuk.

 

 

bscsajtotajekoztato20200901 (8)

 

Nagyon fontos, hogy eljött a Szövetség elnöke, Nátrán Roland, hiszen az ő ígérete az, hogy az a csapat, amelyik a magyar asztalitenisz sport történetében elsőként tudta elérni, hogy olimpiai kvótát szerzett mind egyéniben, mind csapatban – aminek a gerincét a Budaörsi Sport Club asztaliteniszezői és szakemberei adják -, az egy olyan új sportcsarnokhoz juthasson, ami mind a magyar asztalitenisz sport számára, mind a Budaörsi Sport Club asztaliteniszezői számára a jövőt jelenthetik, sok funkcióval megtöltve.

Ideértve a gyerekek utánpótlás nevelését, ideértve a versenysportját és a magyar válogatott számára is egy olyan színtér lehet, ahol különböző táborok, szakmai rendezvények és nagyszerű sportesemények történhetnek a jövőben.”

 

 

bscsajtotajekoztato20200901 (3)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.