Egy ütős kiállítással indít a budaörsi Heimatmuseum ősszel

(Budaörs, 2020. szeptember 1. – Budaörsi Infó) A világon is egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező ceglédi Dobmúzeum (www.drummuseum.hu) kamara kiállítása nyílik meg ősszel a budaörsi Heimatmuseumban, aminek a beat-korszak rajongói biztosan örülnek. 

 

 

A szeptember 18-án induló időszaki kiállítás a nagy múltú, 1875-ben Bajorországban alapított Sonor hangszergyár utóéletét mutatja be azokon a hangszereken keresztül, amelyek 1952 és 1989 között az NDK-ban készültek. Magyarország dobosai az 1970-es években ezeket tudták itthon megvásárolni a hangszerboltokban és a beat generáció ma élő tagjai illetve mindenki, aki szereti az ütős zenét, nosztalgiával tekintheti meg a Trowa és Tacton dobszereléseket a megnyitó után.

 


A Dobmúzeum alapítójával és igazgatójával, a többek között Príma díjas (Magyar Zeneművészet Kategória 2010) kiváló zenész Kármán Sándorral személyesen is találkozhatnak azok, akik 2020. szeptember 18-án 17 órától ott lesznek az „Egy ütős kiállítás – Német dobok az NDK-ból” című időszaki kiállítás nyitó ünnepségén a budaörsi Jakob Bleyer Heimatmuseumban.

Egy igazán különleges, ütős meglepetés is várja majd őket.


 

 

utoskiallitas

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.