Labdarúgó NB II – A Budaörs kiütéses győzelmet aratott Ajkán

(Budaörs, 2020. augusztus 31. – Budaörsi Infó) – Az Ajka nagy meglepetésre kikapott a vendég “tanárian játszó” (nemzetisport.hu) Budaörstől a labdarúgó NB II hetedik fordulójának vasárnapi játéknapján.

 

Fölényes győzelmet aratott a Budaörs Ajkán, így igazi gólzáporos győzelemmel vonulhat a válogatott mérkőzések miatti kéthetes szünetre. Zsinórban ez a harmadik győzelme a csapatnak.

Az Ajka győzelemmel a tabellára élére ugorhatott volna, így viszont rendkívül sűrű lett az élmezőny, ugyanis a kilencedik Pécsnek is csak két pont a hátránya az éllovas Debreceni VSC-vel szemben.

 

 

FC AJKABUDAÖRSI SC 1–5 (1–1)


Ajka, 2400
néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Király Zsolt, Ország Péter)

AJKA: Horváth T. – Kovács N., Heffler T., Tar, Présinger – Lengyel B. (Csizmadia Z., 60.), Tóth G. – Zsolnai R. (Nagy I., 67.), Zamostny, Rétyi (Irimiás, 60.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly

BUDAÖRS: Kovács P. – Marques-Airosa (Horváth E., 80.), Fényes, Kékesi, Tamás O., Zeke – Petneházi, Nyári P. (Pethő B., a szünetben) – Molnár Cs. – Sajbán Miklós, Halmai Á. (Molnár T.,74.) Szakmai igazgató: Bognár György

Gólszerző: Molnár Cs. (0–1) a 8., Zamostny (1–1) a 9., Petneházi (1–2) a 48., Pethő (1–3) az 55., Pethő (1–4) a 72., Kékesi (1–5) a 85. percben

 

 

Kis Károly: Nagyon csalódottak vagyunk, szerettünk volna bravúrt végrehajtani, és előkelő helyen állni a fordulót követően. Az első gól után gyorsan talpra álltunk, s voltak lehetőségeink, de kimaradtak. A második kapott gól után szétestünk, mert bár bíztunk az egyenlítésben, az ellenfélnek nagy területeket hagytunk, amelyet meg is büntetett. Játékosaimra nem lehet panasz, mert ezúttal is mindent megtettek.

 

Bognár György: Az első félidő alapján nem gondoltam volna, hogy négygólos győzelem lesz a vége, jó csapatnak tartom az Ajkát, de nagyon örülünk a sikernek. Komoly mezőnyfölényt nem alakítottunk ki, mint hétközben a Vasas ellen, mert néha rapszodikus a teljesítményünk. De ezért vagyunk, hogy nézőink jól szórakozzanak.

 

Márkus Tibor: Az első félidőben még érződött a teljesítményen az e heti fokozott terhelés, de sikerült átvészelnünk az Ajka nyomását. A második játékrészben jókor, jó ütemben, és nagyon jól használtuk ki a helyzeteinket, ennek köszönhető a nagy arányú, megérdemelt győzelem.

 

 

ajka_Budaors2_bsc_2020aug30

 

Merkantil Bank Liga NB II, 7. forduló:

Pécsi MFC-Szentlőrinc 2-0 (1-0)
Kaposvári Rákóczi FC-Szombathelyi Haladás 0-0
FC Ajka-Budaörs 1-5 (1-1)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – BFC Siófok 2-1 (0-0)
Nyíregyháza Spartacus FC-Kolorcity Kazincbarcika SC 1-0 (1-0)
Soroksár SC-Aqvital FC Csákvár 4-3 (2-1)
Dorogi FC-Békéscsaba 1912 Előre 0-2 (0-0)
DEAC-WKW ETO FC Győr 3-2 (0-2)
Gyirmót FC Győr-Szolnoki MÁV FC 1-1 (0-0)
Vasas FC-Debreceni VSC 1-1 (1-0)

 

Az élcsoport:

1. Debreceni VSC 14 pont (12-3), 2. Szolnoki MÁV FC 14 (8-6), 3. Gyirmót FC Győr 13   … 7. Budaörs 12

 

Jövőhétvégén a válogatott szünet miatt nem rendeznek mérkőzéseket a másodosztályban. A következő forduló két hét múlva lesz (09.13.), a Budaörs a Kaposvárt fogadja majd.

 

(Budaörsi Infó / Fotó: BSC)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.