Budaörsi díjazott! – Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért Díj

(Budaörs, 2020. augusztus 25. – Budaörsi Infó)  Magyarország legfontosabb erőforrása az ember, ezért a tehetségek gyarapítása közös feladat – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért és a Tehetségbarát önkormányzat-díj átadóján, ahol budaörsi díjazott is volt. Gratulálunk a Budaörsi Tanodának, a Romano Glaszo együttesnek és vezetőjüknek Lakatos Györgynek.

 

 

A Bonis Bona-díj célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is elismerjék a tehetséges fiatalokat segítő szakembereket és szervezeteket.

Idén életműdíjat kapott Bencze Mihály, a bukaresti Ady Endre Líceum igazgatója, Csörgő Terézia, a Lehel vezér Gimnázium volt tanára, Radnai Gyula, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanára, Horváth Gábor, a Piarista Gimnázium tanára, Sipos Ferenc Tibor, a soproni Petőfi-iskola igazgatója, Fábry György, az Agrártudományi Egyetem Gépészmérnöki Karának volt tanára és Kraszna László, a Snétberger Zenei Tehetség Központ egykori tanára. Elismerést vehetett át továbbá ötven tehetséggondozó, -fejlesztő és -segítő szakember.

 

Lakatos György, a Budaörsi Tanoda vezetője az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Tehetség Program keretében, kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetség segítő munkájáért  “Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjat kapta.

 

 

boniusbona2020b

 

tanoda_lakatos

 

 

Gratulálunk a Budaörsi Tanodának és a Romano Glaszo Együttesnek az elért eredményeikhez és további sikeres munkát kívánunk! 

 

 

boniusbona2020c

 

 

A Tehetségbarát önkormányzat-díjat olyan önkormányzatok nyerhetik el, amelyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel.

A kitüntetést idén Budakeszi, Zalaegerszeg, Biatorbágy, Zirc, Kaposvár és Páty önkormányzata kapta.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.