Táborban jártak a budaörsi ifjúsági tűzoltók

(Budaörs, 2020. augusztus 17. – Budaörsi Infó) A budaörsi ifjúsági tűzoltók is részt vettek a XV. alkalommal megrendezett ÖTOSZ ifjúsági táborban, amit augusztus 9-16. között Siófokon tartottak.

 

 

A táborozók csapata Abádszalók, Budaörs, Csorna, Harka, Jászárokszállás, Lajosmizse, Kőszeg, Pomáz, Velem településein önkénteskedő fiatalokból állt össze, összesen 50 fővel és 20 kísérőtanárral.

A budaörsi ifjúsági tűzoltókat 5 gyermek (4 fiú 1 lány ) és felnőtt kísérőjük, Pfandler Csaba képviselte.

A tábor ideje alatt a korosztályuknak megfelelő szinten kaptak elméleti és gyakorlati képzést, többek között: felszerelés ismeret, sugárszerelés, kötéstechnikák, elsősegély, katonai alaki foglalkozás, tálcatűzoltás stb.

 

 

oteifi9

 

oteifi8

 

oteifi5

 

Természetesen számtalan szabadidős tevékenység színesítette a programokat, mint például vicces tábori olimpia, reggeli torna, fürdőzés, SUP, fagylaltozás, városnézés, járőrverseny.

 

 

oteifi6

 

oteifi10

 

A tábor utolsó napján a fiatalok elméleti és gyakorlati vizsgán adtak számot a megszerzett tudásukról.

Korosztály alapján Godó Krisztián megkapta az ifjúsági tűzoltó I. szintjelvényét, Országh Ábel a kiemelkedő szakmai teljesítményéért tárgyjutalomban részesült. A többi gyermek ajándékcsomagot kapott a részvételéért.

A tábor zenés díszszemlével zárult, ahol a felsorakozott elöljárók előtt díszmenetben vonultak el a tábor résztvevői. A zenét a pomázi önkéntes tűzoltók zenekara szolgáltatta.

 

 

oteifi3

 

Az ünnepélyes táborzárón megjelent Dobson Tibor tű. dandártábornok, az MTSZ és a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke, Balog László. az ÖTOSZ elnöke, Leidinger István Pomáz polgármestere, számos ÖTP parancsnok, hozzátartozók és egybegyűltek.

 

 

oteifi2

 

(Budaörsi Infó / Fotó: Pfandler Csaba, Szűcs Zoltán – ÖTOSZ)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.