Budaörsiek együtt, egymásért! – Sávai Viola Erika: Iskolarendszer más országokban

(Budaörs, 2020. augusztus 15. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten pénteken Sávai-Viola Erika angol tanulással kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg. A mai részben az iskolarendszerekről szóTartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

Sávai Viola Erika:

Iskolarendszer más országokban

 

 

savaiviolaerika2020

 

Tudtad, hogy míg a mai napon te azon gondolkozol, hogy hova menj el fürödni vagy mivel töltsd a vakációd utolsó napjait, addig vannak olyan iskolák, ahol már a mai napon tanévnyitót tartanak?

Az Egyesült Államokban – nem egy államban – a hivatalos tanévkezdés nem szeptember 1-je mint Magyarországon, jellemzően már augusztusban elkezdődik a tanév, amit 4 részre osztanak. A gyerekek ugyanúgy 6 évesen kezdik az iskolát, de már az óvodákban van egy iskola-előkészítő év, ahol külön foglalkozásokon tanulnak a gyerekek.

Az Egyesült Királyságban szeptember elején kezdenek a gyerekek iskolába járni és 6 hetes szakaszokra bontják a tanévet. A gyerekek már 5 éves korukban elkezdenek iskolába járni, az ún. primary school-ba, ami nagyjából az 1-6. osztálynak felel meg nálunk, majd a secondary school következik, ahonnan tovább tudnak tanulni felsőoktatási intézménybe is.

Az iskolákban kötelező az egyenruha viselése, ami minden iskolának egyéni színekben a saját, jellegzetes címerével ellátott uniformis, téli és nyári változatban.

Az ausztrál iskolákban pedig közeleg a tanév vége, hiszen a harmadik szemeszterük július végén indult. Tudtad, hogy a tanév náluk február 1-jén kezdődik és jellemzően december közepéig tart. Érdekes lehet a nyári szünetet karácsonykor tartani.

Ahogy látod, minden iskolarendszer követi az országra jellemző időjárási és kulturális szokásokat.

Reméljük, hogy a vírusok miatt nem kell új rendet kialakítani a jövőben.

 

 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.