Négy ingyenes nagykoncerttel várja közönségét a Zenélő Budapest programsorozat

Négy ingyenes nagykoncerttel várja közönségét a Zenélő Budapest programsorozat augusztus 16. és 30. között a budapesti Várkert Bazárban.

 

 

A Zenélő Budapest sokszínű kínálata a minikoncertek, interaktív hangszerbemutatók és a mintegy hatvan zenész közreműködésével készült művészfilm mellett a hagyományt folytatva nagykoncertekkel is várja a közönséget. A koncertek programjában az első szerep a folklóré, ezt követi a könnyűzene, a világ tradicionális zenéjét bemutató műsor, végül a klasszikus zenei hangverseny – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A programsorozatban fellép a Vujicsics Együttes, a Soulistic Malek Andreával, az Amadina Ütőegyüttes és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara. A koncertsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Budapesti Filharmóniai Társaság szervezésében jött létre.

 

varkert_bazar_budapest

 

Vasárnap délelőtt a Kossuth-díjas Vujicsics Együttes lép színpadra, augusztus 22-én a Malek Andi Soulistic / Gospel formáció lesz hallható, augusztus 23-án a Kossuth-díjas Amadinda Ütőegyüttes 60 perc alatt a Föld körül – tradicionális zenék a világ minden tájáról címmel ad koncertet. Augusztus 30-án este a Zenélő Budapest 2020 programsorozat záróeseményeként a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara népszerű operarészleteket szólaltat meg Farkas Róbert vezényletével. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.