OKF: a héten földről és levegőből is gyérítik a szúnyogokat

A héten 394 településen, csaknem 133 ezer hektáron földről és levegőből is gyérítik a szúnyogokat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

 

 

A közlemény szerint az ország számos területén továbbra is tömegesen vannak jelen a szúnyogok. Míg a dél-nyugati országrészben a biológiai és földi kémiai kezelésekkel elfogadható szintre sikerült csökkenteni a szúnyogártalmat, a Duna mentén jelentős számban, míg a keleti országrészben, elsősorban a Tisza és a Körösök térségében továbbra is tömegesen vannak jelen a csípőszúnyogok.

A következő napokban a Tisza-tó térségében, Szolnok környékén és néhány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen földi és légi kémiai kezelések lesznek. Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Csongrád-Csanád megyében, valamint Baján és Mohács térségében, a főváros kilenc kerületében, a Szigetköz településein, a dunaújvárosi régióban, valamint Sopronban és Szekszárdon földi kezelésekkel gyérítik a szúnyogokat.

A kivitelezések pontos időpontjáról az önkormányzatok egyedi értesítést kapnak, ez alapján tájékoztatják a lakosságot, továbbá a részletes program megtalálható a katasztrófavédelem honlapján is.

A földi kezeléseket napnyugta után, az éjszakai órákban végzik, míg a légi védekezési munkálatok naplemente előtt zajlanak.

Az elmúlt napok újabb esőzései után ismét érdemes időt fordítani a ház körüli szúnyogtenyészőhelyek felszámolására. A szúnyogok számát csökkentő ház körüli teendőkről a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatói elérhetőek a https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/WN_lakossagi_tajekoztato/szunyog_plakat.html és a https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/WN_lakossagi_tajekoztato/szunyog_tajekoztato.html oldalakon – írta az OKF. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.