Rendhagyó Holokauszt megemlékezés

(Budaörs, 2020. július 7. – Budaörsi Infó) Öt éve hagyománnyá vált, hogy a Nemzeti Színházban a Roma Produkciós Iroda Holokauszt megemlékezést szervez annak apropóján, hogy 1944. május 16-án volt az első nagy lázadás a cigány lágerben, Auswitz-ban.

 

 

Lakatos György, a Budaörsi Tanoda vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy ennek a lázadásnak a leverésére emlékeznek meg minden év május 16-án egy rendezvény keretén belül, aminek a neve 371 csillag.

„Azért ezt a nevet kapta, mert ennyi gyerek született a haláltáborban. Sajnos mind meg is haltak.

Az elmúlt öt évben a Budaörsi Tanoda és a Romano Glaszo csapata mindig részt vett, tánccal, prózával a Nemzeti Színházban ezen a megemlékezésen.

Ebben az évben a járvány miatt nem tudták megszervezni, ezért úgy döntöttek, hogy egy tv filmet forgatnak, és minket is megkértek, hogy vegyünk részt benne.

Elsősorban statiszták voltunk, de kisebb szerepeket is kaptunk. Tízen voltunk és minden nap találkoztunk olyan színészekkel, akik számunkra példaképek, mint például Kálid Artúr, Jónás Judit, Hámori Gabriella.

 

Ez a film valamikor július végére augusztus elejére készül el.

 

 

filmforgatasromanowebre3

 

„A film sztorija arról szól, hogy a magyarországi szinto cigányok –akik búcsúsok, ringlispíresek, cirkuszosok, mutatványosok – közül a főszereplő lánynak volt egy udvarlója, aki cigány. Azonban a lány mégis egy magyar fiúba szeret bele.

Mindkettőjüket elviszik a nácik, de a lány hiába próbálja meggyőzni a fasisztákat, hogy a szerelme nem cigány- ezzel akarja megmenteni a fiút. A  fiú azt állítja, hogy ő cigány, hogy együtt lehessen a lánnyal. A lány nagy nehézségek árán túléli a megpróbáltatásokat, de a fiú sajnos meghal.”

 

Kíváncsian várjuk a filmet.

 

 

filmforgatasromanowebre2

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.