Koronavírus – Kilenccel nőtt az igazolt fertőzöttek száma Magyarországon

Kilenccel, 4183-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, és az elmúlt 24 órában senki nem halt bele a fertőzésbe – közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

 

A kormányzati portálon azt írták: az elhunytak száma változatlanul 589, 2811-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 783. Az aktív fertőzöttek 40 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti. 144 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 1348-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 285 590.

Megszűnt a veszélyhelyzet, járványügyi készültség lépett életbe. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben Magyarország elkerülte a tömeges megbetegedéseket és a több ezer halálesetet – írták.

Hozzátették: a járványveszély ugyanakkor nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van. A maszk, sál vagy kendő viselése továbbra is kötelező az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, a 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja azonban megszűnt.

A parlament pénteken döntött a jövő évi költségvetésről, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat – tették hozzá.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (1988) és Pest megyében (631) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (378), Komárom-Esztergom (307), Zala (262) és Csongrád-Csanád megye (113), a sor végén Békés és Tolna megye áll (13).

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.