Budaörsiek együtt, egymásért! – Németh Andrea: Szépségpercek – Nyári bőrápolás

(Budaörs, 2020. július 4. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten szombaton Németh Andrea szépségápolással kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg. A mai részben a nyári bőrápolásról lesz szó. Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

 

Németh Andrea: Nyári bőrápolás

 

 

nemethandrea

 

A napsugarak, a tenger és a szabadban eltöltött idő feltölti lelkünket, viszont a bőrünkre már nincs ilyen jó hatással. Ahogy az időjárás melegebbre fordul, a bőrünk zsírosabbnak érződik és látszik, a pórusok eltömődnek, a nap-csókolta hatás pedig túlságosan látványosra sikerül.

A nyári napsütés extra terhelés a bőr számára.

Nyáron nagyon fontos a rendszeres víz fogyasztás. Fontos, hogy zsíros bázisú vitaminos arc krémünket ilyenkor le kell cserélni zselé krémre. Az ilyen készítmény nem csak hatóanyagot juttat bőrünkbe, de vizet is.

Ha szeretnénk egyenletes bőrtónust, ilyenkor a nehéz alapozót le kell cserélni BB vagy CC krémre. Ezek színezett hidratálók UV védelemmel, mindennap használhatóak.

Bőrünk 25 éves korunktól gyorsabban öregszik. 25 év felett olyan BB krémet válasszunk, ami aloe verát és hiarulonsavat tartalmaz. 45 év felett a bőrnek a kollagénre is szüksége van.

A napi rutin, a tisztítás után a hidratáló krém használata a legfontosabb.

Ha elmúltunk 25 évesek este javasolt arcápoló olajat használni. Ezek az olajok nagyon könnyen felszívódnak és táplálják a bőrt.

Ha szeretjük a természetes bőrápolást, akkor egy szem barack és egy evőkanál rozslisztből tudunk tápláló pakolást készíteni. A barack A, C vitamint, káliumot, szelént tartalmaz. A rozsliszt B1 vitamint, E vitamint, kálciumot tartalmaz – ezek csodálatosan ápoljak a bőrt.

 

 

NAGY_MÁRTA_Első napsugarak_Egyéni II

 

Pattanások ellen

Az izzadás és az erősebb faggyúképződés hatására nyáron sokkal előbb tömődnek el a pórusaink, épp ezért elengedhetetlen bőrünk alapos tisztítása. Használjunk eukaliptuszt vagy mentolt tartalmazó termékeket, melyek nem csupán tisztítanak, de frissítenek is. Hetente egyszer feltehetünk akár egy mélytisztító maszkot is. A magas zsírtartalmú készítményeket mellőzük a nyári hőségben, és a hidratáló termékeket helyezzük előtérbe.

 

A leégés megelőzése

Talán a legnagyobb gondot az erőteljes UV sugárzás, illetve ennek kivédése okozza. Az arcbőr, sőt, az ajkak bőre is képes leégni, ha nem gondoskodunk a védelméről! A nappali arckrémek nagy részében már található 8-15-20-30-as fényvédő faktor, érdemes erről még a vásárlás előtt tájékozódni. Ha a tervben azonban strandolás, vagy egész napos kirándulás szerepel, hezitálás nélkül nyúlhatunk a naptej után! Az arc védelmére speciális, könnyű textúrájú napvédő szerek állnak rendelkezésünkre, érdemes válogatni közülük.

 

 

hoseg_kanikula_napsutes_kek_eg

 

Tipp: A sós víz fokozottan szárítja a bőrt, ezért a tengerparti nyaralások idején kiemelten fontos a napozószerek használata. Napozás előtt fél órával kenjük fel a krémet, és kétóránként kenjük magunkat újra. Ez minden bőrtípusra vonatkozik. Miután kijöttünk a vízből, tusoljunk le, és azonnal kenjük be a bőrünket napozótejjel, vagy valamilyen hűsítő zselével.

 

 

napsutes

 

Napi 3 liter víz

A kellemes közérzet legfontosabb szabálya: mindig legyen nálad friss víz, mivel nyáron minden korty számít. Naponta két liter vizet kell fogyasztanunk, hőségben hármat. Aki nem iszik eleget a nagy melegben, rögtön kimerültnek érzi magát, és fejfájásra, száraz szemre és lanyha emésztésre számíthat. Ennek megakadályozására igyál a nap folyamán, egyenletesen elosztva egy-egy pohár vizet. Nincs értelme sokat inni egyszerre, a szervezet ugyanis negyedóránként csak 2,5 dl vizet tud felvenni, a többi azonnal kiválasztódik.

 

 

vizcsap_higienia_tisztasag_ivas_folyo_viz

 

 

Tipp: a friss zöldség és gyümölcs sok folyadékot tartalmaz, továbbá életfontosságú ásványi anyagokat, amelyek izzadáskor eltávoznak a szervezetünkből.

 

 

 

 

(Budaörsi Infó/naturakozmetika.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.