Hamarosan átadják az M4 gyorsforgalmi út Cegléd-Abony közötti szakaszát

Július második felében átadhatják az M4 gyorsforgalmi út Cegléd-Abony közötti szakaszát – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) szerdán az MTI-vel.

 

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósult meg. A Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. által elvégzett kivitelezés nettó összege 26,31 milliárd forint.

A közleményben ismertetik: a 17,6 kilométeres szakasz 26,6 méter koronaszélességű, kétszer két sávos autóútként valósult meg. A nyomvonal a teljes szakaszon megegyezik a meglévő 4. számú főút nyomvonalával. A megengedett sebesség óránként 110 kilométer lesz.

A szakaszon két új szintbeli eltéréssel készült új csomópontot alakítottak ki.

A munkálatok befejeződtek, a műszaki átadás-átvételi eljárást kedden lezárták, jelenleg a forgalomba helyezési eljárás zajlik.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a közlemény szerint elmondta: már épül Szolnok északi elkerülő útja, a fejlesztéseknek köszönhetően Budapest a mostani 1,5 óra helyett körülbelül 1 óra alatt lesz elérhető.

Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese azt emelte ki, hogy a Cegléd-Abony közötti szakasz kapcsolódik a M4 gyorsforgalmi út februárban átadott 44 kilométeres részéhez.

A mostani 17,6 kilométer két részre oszlik: 6 kilométert már tavaly nyár óta használhatnak a közlekedők, az új nyomvonalon megépült 11,6 kilométer átadása a hónap végére várható. Az M4 többi része eltérő állapotban van, augusztusra készül el a Berettyóújfalu-Nagykereki országhatár szakasz. Folyik a munka Abony és Törökszentmiklós között, a Szolnok északi elkerülővel együtt. Törökszentmiklós és Berettyóújfalu között a tervezés folyik.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.