Budaörsiek együtt, egymásért! – Sávai-Viola Erika: Játékosan angolul – A bábok használata a nyelvoktatásban

(Budaörs, 2020. június 26. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten pénteken Sávai-Viola Erika angol tanulással kapcsolatos cikkeit olvashatják és videóit nézhetik meg. A mai részben arról lesz szó, hogy hogyan használjunk bábokat a nyelvoktatásban. Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt  elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

Sávai-Viola Erika: Játékosan angolul –

A bábok használata a nyelvoktatásban

 

 

savaiviolaerika2020

 

A gyermekek szeretik a vizuális stimulációt, a csecsemők és a kisgyermekek pedig az arcokat szeretik. Mi lehetne vonzóbb játék így nekik a bábozásnál, ami rendkívül szórakoztató és nagyszerű lehetőséget kínál a gyermekek figyelmének fenntartására. Idegen nyelv tanításakor a bábok használata remek választás, mert használatuk közben csillog a gyermekek szeme, hiszen nagyon szeretik életre kelteni őket.

A bábokat megvehetjük készen vagy saját magunk is elkészíthetjük akár a gyerekekkel közösen. Már maga az elkészítés is remek móka, illetve lehetőséget ad arra, hogy az adott témát/mesét alaposabban átbeszéljük. Fontos, hogy törekedjünk a vizuális stimulációra: a báboknak legyen kedves a szeme és használjunk élénk színeket. Adjunk nevet a bábnak. Ezzel személyiséggel ruházhatjuk fel, amely idővel változhat, kiteljesedhet.

A bábozás ne tartson sokáig, legyen csak annyira hosszú, hogy felkeltse az adott korosztály figyelmét. Ne feledjük, hogy a kisgyermekek nem tudnak sokáig figyelni, ha bábozás közben látjuk esetleg a közönséget, akkor tudni, fogjuk mikor menjünk tovább más játékra. Minél többet csináljuk, annál jobbak leszünk benne.

Összefoglalva tehát a bábok használata rendkívül egyszerű és magával ragadja a kicsiket, így ha kedvet kaptál hozzá akár a cikkből, akár a videóból, akkor kezd el még ma megtervezni az első bábodat.

 

 

 

 

(Budaörsi Infó – #budaorsiinfo #budaorsiekegyuttegymasert)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.