A közösségi újságírás a cél – A Budaörsi Infó kezdeményezése a TV 2040 műsorában

(Budaörs, 2020. június 24. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó a rendkívüli egészségügyi helyzet miatt társadalmi vállalásként indította el a Mindenki maradjon otthon! online videósorozatát. Szerkesztőségünk úgy döntött akkor, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradások mellett más módokon is elvisszük a budaörsiek otthonába a tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Most, hogy enyhülnek a szabályok folytattuk a sorozatunkat, csak kicsit másként. Ezzel kapcsolatban járt munkatársunk a TV 2040 stúdiójában. 

 

 

Az interjúban részt vett Székely Viola gépészmérnök, szakkörvezető, a sorozat egyik résztvevője és Marcinka-Májer Emese, a Budaörsi Infó vezető szerkesztője, a riporter Kállai Lajos főszerkesztő volt.

A stúdióbeszélgetés arról szólt, hogy miért és hogyan kezdődött a Budaörsi Infó Mindenki maradjon otthon! sorozata, és ez hogyan és miként folytatódott, illetve alakult át a Budaörsiek együtt, egymásért! sorozattá, a közösségi újságírás megteremtése céljából városunkban – a közösségi lét egy helyi speciális, folyamatosan megújuló formájaként.

Szerkesztőségünk munkatársa az interjúban elmondta, hogy a veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk olvasóinknak, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

 

 

majeremese

 

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ért, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen maradt, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül, ami a Budaörsiek együtt, egymásért! nevet kapta.

Ezek a videós anyagok általában reggel nyolckor jelennek meg a közösségi oldalunk, de bármikor visszanézhetőek a Youtube-on is.

A megjelenő anyagokkal kapcsolatban csupán annyi elvárásunk volt és lesz is, hogy ne tartalmazzon reklámot. Olyan tartalommal bírjon, ami közérdeklődésre tarthat számot. Ami érdekes, ami az emberek hasznára válhat. A másik elvárás, hogy mindenki addig vegyen részt a projektben amíg jól érzi benne magát.

Aki szeretne, még mindig, illetve bármikor csatlakozhat, jelentkezni e-mailben lehet a budaorsiinfo@gmail.com vagy a budaorsiinfo@starkiss e-mail címen.

 

Székely Viola, a budaörsi Roboktat szakkör vezetője, a sorozat egyik állandó előadója, az interjúban elmondta, hogy nagy kihívás volt számára ez a projekt olyan szempontból, hogy meg kellett tanulni a videógyártás csínját-bínját. Hozzátette, hogy mindig is szeretett volta egy aktív alkotó közösség részese lenni.

 

 

violaszekely

 

“Jó látni, hogyan fejlődnek a gyerekek az évek folyamán, látni, hogyan szívják magukba azt a sok tudást és hogyan tanulják meg kezelni a különböző helyzeteket.

Mérnöki szemmel nézve látni lehet, hogyan értik meg a részegységeket és hogyan gyúrják össze teljes egésszé addig, amíg tisztán átlátják és megértik a folyamatokat és az összefüggéseket.

12-13 évesen – jelzem kamaszkorban, már helyt tudnak állni országos és nemzetközi versenyeken. Ekkor már elvégeztek egy több hetes kutatást, értelmezik az eredményeket, és elő is tudják adni – még angolul is.”

 

A Budaörsi Infó Online-on csütörtökönként lehet nyomon követni Székely Viola rendkívüli robotika óráit. Minden héten egy-egy új érdekességet tudhatunk meg a robotprogramozásról, és az azt körülvevő tudományokról.

A TV 2040 stúdióbeszélgetéséből az is kiderül, hogy hogyan működik a kézmosó robot.

 

 

Nézzék meg a TV 2040 adását:

 

 

 

A közösségi újságírási sorozatunkban a videós bejelentkezéseinket az adott témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.

 

 

Közreműködőink:

 

Bakai Gyöngyi, a Városi Ifjúsági Klub munkatársa

Balás Eszter, a Seneca Közhasznú Alapítvány a Dadogókért vezetője

Berta Katalin, a madármentés elkötelezett híve, a Fióka- és madármentés tagja

Fehér Szonja Edina közgazdász, édesanya

Gerendás Péter, Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, előadóművész, szövegíró

Németh Andrea fodrász, sminkes

Romano Glaszo együttes 

Sávai-Viola Erika,  a Kids Club Budaörs képviselője

Székely Viola, a ROBOKTAT szakkör vezetője

Vágó Evelin személyi edző, sportrehabilitációs tréner

 

 

egyuttegymasertcsapatwebre2020

 

Tartsanak velünk, kövessenek minket és csatlakozzanak Önök is a csapathoz!

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.