Szerdán is az egész országban várható zivatar, felhőszakadás

Zivatar és felhőszakadás veszélye miatt szerdára az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Az MTI-hez kedden kora este eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: kedden a nap további részében a nyugati országrész kivételével elszórtan fordulhatnak elő zivatarok, leginkább a Dunától keletre. Kiemelten az Alföldön, annak is az északi, északkeleti részén (Nyírség, Hajdúság, Jászság), illetve a Duna-Tisza-közén helyenként intenzív zivatar is valószínű, amelyhez felhőszakadás (30-50 milliméter, helyenként akár 50 milliméternél is több csapadék), jégeső, 60-80 kilométer/óra feletti szél is társulhat.

Még az esti, éjszakai órákban is várhatók helyenként zivatarok, elsősorban a Dunától keletre.

Szerdán az ország nagy részén (főként keleten és az ország északi részein) ismét zivatarok alakulhatnak ki (a Dunántúl nyugati szélén lehet a legkisebb eséllyel). A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kíséri (30-50 milliméter csapadék), kisebb eséllyel 60-70 kilométer/óra feletti szél, illetve jégeső is társulhat hozzájuk – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint szerdán a hajnali 13-18 fokról délutánra 22-27 Celsius-fokig melegszik a levegő.

 

 

UPDATE

Néhány megyében már másodfokú a felhőszakadás veszélye miatti figyelmeztetés

Néhány tiszántúli megyében másodfokúra emelte a felhőszakadás veszélye miatt szerdára kiadott figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében van másodfokú figyelmeztetés, míg az ország többi területén elsőfokú a figyelmeztetés a felhőszakadás veszélye miatt.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.