Koronavírus – Meghalt két beteg, 4078-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt két idős, krónikus beteg, és eggyel, 4078-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu szerda reggel.

 

A kormányzati portálon azt írták: ismét csak egy újabb magyar állampolgárnál mutattak ki koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 567-re emelkedett, 2547-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 964. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 210 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 7545-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 242 139.

Kiemelték: a parlament kedden elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, és felhatalmazta a kormányt a különleges jogrend megszüntetésére. Az Országgyűlés emellett megteremtette a járványügyi készültség fenntartásához szükséges jogszabályi hátteret: a kormány egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül.

A kormány szerdán tárgyalja a veszélyhelyzet megszüntetésével kapcsolatos és a védekezés fenntartásához szükséges további lépéseket.

Kiemelték, a veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy sikeres volt a védekezés első szakasza. Az időben meghozott intézkedéseknek és a lakosság együttműködésének köszönhetően – sok más országgal ellentétben – el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket, a több ezer halálesetet.

Fokozatosan csökken az új és az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a pandémia (világjárvány) jelenleg is tart, a koronavírus továbbra is itt van és fertőz – írták.

A járvány alakulását ezért továbbra is kiemelt figyelemmel követi a kormány, a járványügyi hatóság, továbbra is működik az operatív törzs, és ha valahol felüti a fejét a fertőzés, akkor elrendelik a járványügyi bevetési egység beavatkozását – tették hozzá.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1932) és Pest megyében (597) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (376), Komárom-Esztergom (301), Zala (261) és Csongrád-Csanád megye (118), a sor végén pedig Békés megye áll (13).

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.