Koronavírus – Meghalt három beteg és 4069-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt három beteg, és öttel, 4069-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel.

 

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 562-re emelkedett. 2482-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1025. Az aktív fertőzöttek 40 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti. 275 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint jelenleg 7 287-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 233 742.

Kiemelték: a védekezés második szakaszában van az ország. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

A parlament jövő héten szavaz a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatokról. “A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz” – írták.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1930) és Pest megyében (595) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (376), Komárom-Esztergom (298), Zala (261) és Csongrád-Csanád megye (118), a sor végén pedig Békés megye áll (13).

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.