Budaörsiek együtt, egymásért! – Fehér Edina Szonja: Kreatívan kicsikkel – Így készül a golyós játék

(Budaörs, 2020. június 10. – Budaörsi Infó) Budaörsiek együtt, egymásért! sorozatunkon belül minden héten Fehér Edina Szonja Kreatívan kicsikkel című cikk sorozatát olvashatják és videóit láthatják majd, amiben megmutatja, hogy hogyan lehet egy kis kézműveskedéssel lefoglalni a kicsiket. A mai részben golyós játék készül Szonja és a fiúk jóvoltából. Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott lesznek elérhetőek a videóink.


 

 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

 

Fehér Edina Szonja:

Kreatívan kicsikkel – Így készül a golyós játék!

 

 

feherszonjaedina

 

Gyerekek és a játék.

Akiknek van gyermeke, azoknak nem kell bemutatni, hogy nem minden gyereket a drága játékok kötnek le a legjobban. Egy műanyag flakon, wc-papír, bármi csak az ne játék legyen, amit a szülő horrorösszegért vesz a játékboltban. Ezt a játékot is teljességgel a véletlen szülte. Előkerült egy pattogós labda és egy cipősdoboz tetejébe téve játszottak vele. Vitték jobbra-balra, ütögettek egymásnak. Miközben az összes többi játékuk parlagon hever.

A kukac készítése után megmaradt jó pár kis gyűrű, így azok felhasználásából készítettünk végül egy remek kis játékot. Amire meg szükségünk volt hozzá, az egy cipős doboz teteje. Ezen felül opcionális, hogy mivel színezzük, tesszük szebbé. Mi lefestettük az egészet. Rengeteg lehetőség van benne továbbfejlesztésre is, mi egy egyszerűbb fajtát dobtunk össze.

 

 

szonja_papirgyuruk

 

Mint minden festés ez is nagyon nagy koszolás árán sikerült, de most már igazán felkészülve mindent beborítottam egy-egy nagy szemeteszsákkal. Nem túl környezettudatos, de sajnos az újságpapír kevésnek bizonyult a fiaim mellet. Ahogy festettek az asztalon úgy, hogy a földön és az asztalon is rajta volt a fólia, bennem motoszkált a gondolat, hogy fenn hagyom ebédre is, akkor az ebéd utáni romokat se kellene eltakarítani…

Viszont a festés végére egyértelmű volt, hogy nem többször használatos megoldás. A következő festői projektre, már lehet beszerzek egy viaszosvászon terítőt, hátha sikerül elkerülni a felesleges műanyagszemét termelését.

Első körben, tehát a doboz tetejét és a gurigákat festették le. Mi a festésekhez Akrilt használunk. Ahhoz nem kell még plusz vizet is tennem az asztalra, így egy balesettel kevesebb. Ha nagyon sűrű már, az ecsetüket vizezem be.

Teljes száradás után tudtunk vele tovább dolgozni. Mi első körben a hengereket vágtuk fel kb 2 cm széles gyűrűkre, majd a ragasztás következett. A ragasztó nekünk még a teljesen száraz állapotot is van hogy elmaszatolja.

Ragasztónál mi sima stiftet használunk, és már gyönyörűen használja mind a két gyerkőc, de természetesen erre is van más opció. Például a kétoldalas cellux. Az teljesen maszatmentes és kellően tartós is. Legalábbis addig tart, ameddig meg nem unják a játékot a gyerkőcök.

Mi rajzoltunk elő egy pályát és arra helyeztük fel a gyűrűket. Illetve a pálya két végére még egy egy-egy lyukat is tettünk végül, mert a két gyerkőc közötti játékcserét valamihez kötni kellett, így ha kiesik a labda jöhet a csere.

 

 

szonja_papirgyuruk3

 

Mivel mi pattogós labdát használunk, meg a labda megkeresése is maga a játék része. Ezzel a játékkal a két nagyobb majd egy órát el volt mindenféle szülői közbelépés nélkül. Erre meg a Duplo se volt még képes.

 

 

szonja_papirgyuruk2

 

Következő alkalommal egy nagyon szuper tortaötletet hozok nektek. Mivel Benett most lett négy éves, és valamit mégis vinni kellett az óvodába a vírushelyzet ellenére is, így kreatívan és a lehető leghigiénikusabb megoldás kellett.

 

golyosjatekszonja

 

 

Nézzétek meg, hogyan készítettük el a golyós játékot! 

 

 

 

 

Csodás napot kívánunk mindenkinek!

 

Szonja és a fiúk

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.