Az idősotthonokban fertőzöttek fele már meggyógyult – A Kamaraerdei úti intézmény adatai

(Budapest, 2020. június 3. – Budaörsi Infó) – Az idősotthonokban fertőzöttek fele már meggyógyult – írták meg kedd délután a koronavirus.gov.hu oldalon. A Kamaraerdei idősotthon adatait is közölték.

 

A kormányzati portálon azt írták: eddig összesen 33 idősotthonban – 12 budapesti és 21 vidéki intézményben – azonosítottak koronavírus-fertőzést. Minden negyedik fertőzött és elhunyt idősotthon lakója. Az országos összesített adatok szerint 33 idősotthonban 899 lakó és 142 dolgozó lett fertőzött, a fertőzöttek fele már meggyógyult. Jelenleg is 116-an vannak kórházban, és 127 gondozott halt meg.

Budapesten 12 intézményben azonosítottak koronavírus-fertőzöttet, 8 otthon a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában van. A fővárosban 464 gondozott lakó fertőződött meg, 76-an hunytak el. A legfertőzöttebb intézmény a Pesti úti idősotthon, ahol 312 lakó és 26 dolgozó fertőződött, és mára 47-re nőtt az elhunytak száma.

A Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonában 62 lakó és 20 dolgozó fertőződött, 8-an haltak meg. A Kamaraerdei úton 50 lakó és 12 dolgozó fertőződött, 7-en haltak meg. Az  Olajág Otthonokban 51 gondozott és 14 dolgozó fertőződött, 10-en haltak meg.

A vidéki otthonok közül a legtöbb elhunyt (8) a mezőszilasi intézményben van, Seregélyesen 7, két zalaegerszegi idősotthonban összesen 10.

Az országos tisztifőorvos országszerte elrendelte az idősotthonok fertőtlenítését és ellenőrzését, a járványügyi szakemberek javaslatokkal is segítik a megelőzést.  Az operatív törzs rendszeresen védőeszközökkel segíti az idősotthonokat, a kétszáz fő feletti otthonokban pedig intézmény-parancsnokok segítik az intézkedéseket. Az idősek védelme érdekében továbbra is érvényben van a látogatási tilalom. A hamarosan felálló bevetési egységek pedig akár azonnali intézkedéseket rendelhetnek el, ha egy idősotthonban jelentősen nőne a fertőzöttek száma – írta a kormányzati portál.

 

(Budaörsi Infó / mti)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.