Koronavírus – Meghalt 2 beteg és 3876-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 2 idős, krónikus beteg, és 9-cel, 3876-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel.

 

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 526-ra emelkedett, 2147-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1203-ra csökkent. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. Közölték: 419 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint jelenleg 11 540-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 185 980.

Kiemelték: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása. Már Budapesten is megnyithattak az éttermek, a vendéglátóhelyek, és már látogathatók a szabadtéri kulturális és sportrendezvények.

Emlékeztettek, hogy a kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. Azt írták: a különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben Magyarországon el tudták kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket, a több ezer halálesetet. A járványveszély azonban nem múlt el, ezért a járványügyi készültséget a veszélyhelyzet után is fenn kell tartani – hangsúlyozták.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1841) és Pest megyében (552) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér (371), Komárom-Esztergom (259), Zala (253), majd Csongrád megye (115). A legkevesebb fertőzött Békés (11) és Heves megyében (14) van Magyarországon.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.