Budaörsiek együtt, egymásért! Karantén tapasztalatok – Berta Kata: Tollas a hátam

(Budaörs, 2020. május 28. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó a rendkívüli egészségügyi helyzet miatt társadalmi vállalásként indította el a Mindenki maradjon otthon! online videósorozatát. Szerkesztőségünk úgy döntött, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradások mellett más módokon is elviszi a budaörsiek otthonába a tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Ebben segítségünkre volt tíz állandó budaörsi honfitársunk, akik  – több alkalmi segítő mellett – minden héten új tartalommal töltötték meg a mindennapokat. Köszönjük a budaörsi közösség érdekében vállalt kitartó áldozatos munkájukat! 

 

 

A veszélyhelyzet idején szerettük volna, hogy ha nap mint nap nem csak azzal szembesülnek olvasóink az oldalunkon, hogy a megbetegedettek száma miként változik. Lehetőséget biztosítottunk, hogy bárki csatlakozzon hozzánk és megmutassa, hogy mivel tud hozzájárulni a beszűkült közösségi élethez.

A sorozatunk a korlátozások feloldása után véget ér, viszont a segítőink, az előadóink lelkesedése töretlen, ezért a továbbiakban is találkozhatnak velük videós formában egy új sorozat keretén belül! Köszönet érte! Tartsanak velük, velünk!

 

A sorozatunk új címe:

Budaörsiek együtt, egymásért!

 


Új videós bejelentkezéseinket a témával kapcsolatos cikkekkel is kiegészítjük, így érdemes figyelemmel kísérni továbbra is – Youtube-csatornánk és közösségi oldalunk mellett – hírportálunk, a Budaörsi Infó Online felületét is.


 

 

egyuttegymasertcsapatwebre2020

 

Mintegy az elmúlt időszak összegzéseként és az újabb sorozat indításaként, előadóinkat arról kérdeztük, hogy számukra hogyan telt a karantén időszaka, miként élték meg a bezártságot és hogy mit terveznek a jövőt illetően.

Mai cikkünkben Berta Kata válaszait olvashatják, aki minden második héten pénteken lepte meg olvasóinkat madármentéssel kapcsolatos videókkal. 

 

 

Berta Kata:

Sokkal figyelmesebbnek kell lennünk és többet kell törődnünk egymással, valamint a környezetünkkel

 

 

Bertakata202005

 

Mi volt a legnehezebb az elmúlt hat-nyolc hétben?

“A bizonytalanság, hogy mikor és hogy térhetünk vissza a régi életünkhöz. Illetve a folyamatos aggódás, hogy ne legyünk betegek se mi, se a szeretteink.”

 

Volt bármilyen pozitívum a karantén ideje alatt, és ha igen mi volt az?

“Rengeteget jártunk az erdőbe és a hegyekbe!”

 

Ha minden visszaáll a régi kerékvágásba, akkor mi az, ami hiányozni fog az elmúlt hat hétből?

“A sok kirándulás és a gyerekeimmel töltött idő!”

 

Van olyan dolog, amit szerinted a karantén után is ugyanúgy kellene folytatni mint előtte?

“Igen, sokkal figyelmesebbnek kell lennünk és többet kell törődnünk egymással, valamint a környezetünkkel.”

 

Észrevettél magadon bármilyen változást az elmúlt hetekben?

“Több lett az ősz hajszálam! :D”

 

Hogy nézett ki egy napod a karantén ideje alatt? Mit csináltál?

“Korán keltem és amíg felébredtek a csemeték, igyekeztem megcsinálni a munkahelyi munkáimat, a gyerekek napi tanulását összerendezni, bejelölni, kiírogatni. A délelőtt tanulással és a munkával telt, ebéd után visszaküldtem a tanító néniknek a kész házi feladatokat, folytattam a munkát és a saját tanulmányaimat, délutánonként kimentünk valahová levegőzni.

Ez így roppant egyszerűnek hangzik, de koránt sem volt az, ugyanis a kis elsőssel még aktívan együtt kellett tanulni és közben ugye a saját munkám és a házi munka is állt.

Szerencsénkre a másodikos fiamnak volt saját viber tanító nénije, aki egy családon belüli nyugalmazott egyetemi tanár, ő minden nap vállalta a középső fiúcska tanítását.

Ezúton szeretném Dr. Berta Erzsébetnek megköszönni ezt a hatalmas segítséget!

A nagylány már többé-kevésbé megoldotta a saját feladatait, nekem mindössze követni kellett, hol tart. Volt itt viberes gitár- és zongoravizsga, ami nagy szervezést igényelt, mert akkor teljes békének és csendnek kellett lennie itthon, ami ugye két kisfiú mellett nehezen kivitelezhető.

A madármentő munka mindezek mellett folyamatosan ment, volt itt távnevelés, ahol a megtaláló távsegítséggel nevelte a madárkát, de sokakat el is hoztak házhoz. Hétvégente felmentünk a hegyekbe, vagy az erdőbe, ahol mindenki kiereszthette a gőzt!”

 

Otthonról dolgoztál. Hogy ment így a munka? Milyen nehézségek voltak, vagy esetleg könnyebb volt így?

“Hála Istennek és a főnökömnek első naptól kezdve távmunkán tudtam lenni. Nem volt sem könnyebb, sem nehezebb, a helyzethez képest a legjobbat hoztam ki belőle.”

 

Ha össze kellene foglalni, akkor a te sorozatod miről szólt, mit mutatott be az elmúlt heteken, mire összpontosítottál, mit akartál megosztani az olvasókkal?

“A madármentők munkájáról beszéltem és a természetvédelemről. Fontosnak tartottam kihangsúlyozni, hogy a veszélyhelyzetben sem áll le a madármentés, mindössze megváltozik, mi továbbra is a madarakért vagyunk, még ha kicsit döcögősen is.”

 

Kata további videói minden második héten pénteken lesznek láthatók a Budaörsi Infó Online-on és a Youtube-csatornánkon! Kövessék figyelemmel a Tollas a hátam című sorozatát! 

 

Addig is nézzék meg Kata eddigi videóit:

 

 

 

 

 

 

 

A sorozat korábbi része:

Budaörsiek együtt, egymásért! Karantén tapasztalatok – Fehér Edina Szonja: Kreatívan kicsikkel

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.