Országszerte számos program várja az érdeklődőket az európai nemzeti parkok napján

Számos program, köztük tiszaalpári madármegfigyelő túra, az ősember festészetének nyomában induló geotúra, a Sas-hegyen pedig orchideatúra várja az érdeklődőket országszerte vasárnap az európai nemzeti parkok napján.

 

Az Agrárminisztérium és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ a tíz hazai nemzetipark-igazgatósággal közösen ünnepli vasárnap az európai nemzeti parkok napját.

Az Agrárminisztérium csütörtöki közleménye szerint a védelmi intézkedések fokozatos enyhítésének köszönhetően az ökoturisztikai létesítmények és a kirándulóhelyek többsége már újra látogatható, a nemzeti parkok ezért hétvégére várják a kirándulni, kikapcsolódni vágyókat.

A programok többsége előzetes regisztrációhoz kötött. Tájékozódni a programokról, a szabadon látogatható tanösvényekről és túraútvonalakról a nemzetipark-igazgatóságok központi elérhetőségein és weboldalain lehet.

 

nemzeti_parkok_magyarorszagon

 

Az európai nemzeti parkok napjához kapcsolódóan az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosság nyereményjátékot indított Facebook-oldalán, ahol minden nap Magyarország egyik nemzeti parkjába kalauzolják el a játékosokat.  A napi nyeremények mellett a főnyeremény egy hosszú hétvége lesz az Őrségi Nemzeti Park Keserűszeri Vendégházába.

1999 óta minden évben május 24-én, az első európai nemzeti park (Svédország, 1909) létrehozásának évfordulóján ünneplik az európai nemzeti parkok napját. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a nemzeti parkok és egyéb védett területek jelentőségére, illetve a környezettudatos gondolkodás fontosságára.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.