Németh Andrea: Tippek göndör haj egyenesítéséhez

(Budaörs, 2020. május 20. – Budaörsi Infó) Május 18-án hétfőtől kezdődően az ország egész területén ismét kinyithatnak az üzletek, vendéglők, szálláshelyek, látogathatók a közterületek, parkok és a fodrászatok is. Ez nem a járvány végét jelenti, a vírus még mindig terjed. Az enyhítések Budaörsre is vonatkoznak. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Cikkünkben Németh Andrea sminkes, fodrász tippjeit olvashatják a göndör haj kiegyenesítéséhez. 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott érhetőek el a videóink.


 

 

 

Németh Andrea:
Tippek göndör haj egyenesítéséhez

 

 

 

 

A nők 90 százalékának egyenes vagy hullámos haja van, ezért életük adott pontján irigyelik egy göndör hajú ismerősük haját. A göndör hajú lányok pedig hajegyenesítőkkel kínlódva próbálják az egyenes hajúakat utánozni, hát van ennek értelme? Inkább fókuszáljunk a göndör haj szebbé tételére.

 

A göndör haj tulajdonságai:

Száraz, fénytelen, gubancolódik, sprőd. Azonban erre van megoldás.

A göndör hajat nagyon intenzíven kell hidratálni. Erre a keratinos kezelést tudnám ajánlani, mert hajépítő tulajdonságokkal rendelkezik.

Vékony szálú, göndör hajra méz hatóanyagú sampont is használhatunk keratinos spray-vel.

Erősebb szálú, göndör hajra keratinos sampont és pakolást javasolnék. A göndör haj nagyon sérülékeny és nem szabad a törölközővel dörzsölni hajmosás után.

Ha egyenes hajat szeretnénk, tegyünk hajunkra hajegyenesítő terméket. Ezek a termékek lehetnek spray kiszerelésben vagy krém állagúak.

A hajra védőréteget húzva gyógyítják a haj szerkezetét, védik a hajat a hőtől, párataszító és fixáló tulajdonságokkal rendelkeznek.

Ezeket a termékeket nem kell ki mosni a hajból a hajszárítás előtt.

 

 

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

 

 

A hullámos haj megfelelő mosása

A megfelelő mosás, ápolás és végső formázás – a leglényegesebb lépések az egészséges göndör hájért.

 

Hogyan mossuk megfelelően hajunkat?

Általában érvényes, hogy a vizes hajjal óvatosan kell bánni, mert ekkor a legtörékenyebb és könnyen károsodhat.

 

Milyen sampont használjunk?

Rengeteg különböző sampon létezik speciálisan göndör hajra. A samponnak hidratálnia kellene hajunkat és elegendő tápanyaggal kellene ellátnia.

Megfelelőek az olajtartalmú samponok is. A sampont gyengéden masszírozzuk fejbőrünkbe, hogy ezzel is serkentsük a hajzsír termelését. Hajunkat elég csak egyszer megmosni.

Ideális hajunk szétfésülését vagy a mosás előttre időzíteni, vagy hajunkra vigyünk fel elegendő mennyiségű kondicionálót vagy maszkot (nem ajánlatos spórolni e termékek összegén, minél minőségibb termékeket használunk, annál jobb ápolást nyújtanak) és széles fogú fésűvel gyengéden fésüljük szét.

Ne próbáljuk hajunkat erővel, minden áron szétfésülni, mert ezzel még nagyobb károsodást okozhatunk.

 

 

gondorhaj2

 

A kondicionálót összekeverhetjük egy kevés hajolajjal is a még táplálóbb ápolás érdekében.

Hajunkat alaposan öblítsük le és gyengéden törölközővel szárítsuk meg. A nedves hajra vigyünk fel regeneráló készítményt, amelyet nem kell leöblíteni – előrehajolva masszírozzuk hajunkba. Ha több időt szánt a hajmosásra, játszadozzon el hajtincseivel – az egyes tincseket tekerje ujjai köré – ezzel segít a természetesen hullámos hajnak felvenni formáját.

A nem leöblítendő készítményekkel könnyen rögzíthetjük hajunk hullámos tincseit. Ebben a fázisban már ne fésüljük hajunkat, mert a hullámok elveszítenék formájukat és a frizura lelapultan hatna.

Ha elegendő idővel rendelkezünk, hagyjuk hajunkat természetes módon megszáradni, ellenkező esetben szárítsuk meg hajunkat hajszárítóval vagy jobb esetben diffúzorral. Hajunkat fejjel lefelé szárítsuk, ezáltal megnövelhetjük térfogatukat – ha diffúzort használunk, hajunk egy részét lógassuk bele a diffúzor tárcsájába, majd a diffúzort helyezzük fejünkhöz és szárítsuk meg hajunkat.

Hajszárító esetén hajunk egy részét kezünkbe véve, fejünkhöz helyezve szárítsuk meg. Semmiképpen sem szárítsuk hajunkat szabadon szállva, mivel ezáltal kiegyenesedhetnek göndör fürtjeink és a frizura veszíthet a térfogatán.

A végső stylinggel a göndörséget még jobban kiemelheti, de ebben az esetben is igaz, hogy mindenből megárt a sok, főként ha lágy hajjal rendelkezik – a styling készítmények leterhelhetik haját és a hullámos haj elveszítheti térfogatát.

Minden hajtípusnak megvan a maga szépsége, ezért ne féljünk kipróbálni különböző termékeket frizuránk elkészítésére, például hajgyantákat, hajpasztákat, hajhabokat, hajzseléket, stb. Számos termék létezik, amelyeket bármikor a nap folyamán használhatunk és amelyek segítségével életet lehelhetünk göndör fürtjeinkbe.

 

Jó szépülést kívánok!

 

(Budaörsi Infó/notino.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.