Mindenki maradjon otthon! – Németh Andrea: Az alapozó használata

 

(Budaörs, 2020. május 16. – Budaörsi Infó) A rendkívüli egészségügyi helyzet miatt erősen javasolt mindenki számára, aki csak teheti – az otthonmaradás. A Budaörsi Infó szerkesztősége úgy döntött, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradásaink mellett más módokon is elvisszük otthonaikba a híreket, tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Online videó-sorozatunkban minden héten szerdán és szombaton Németh Andrea szépségápolási tippjeit láthatják. A mai részben az alapozók használatáról lesz szó. 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott érhetőek el a videóink.


 

 

Németh Andrea: Az alapozó használata

 

 

 

Az alapozó kiválasztásánál figyelembe kell venni:

– alkalmi használat vagy mindennapi használatra választunk terméket.

– életkorunkat.

– hatóanyag, összetevő, egyéni allergia. Pl.: a glutént kerülni kell.

– bőrtípusunkat.

 

Az alapozó felvihető kézzel, ecsettel, és szivacs segítségével.

Az alapozó hátoldalán a nyitott tégely a szavatossági időt jelzi. A felbontás dátumát írjuk rá a termékre.

 

Ha selfie alapozót szeretnénk a camera redy jelzést kell figyelni.

Vannak gyógyalapozók érzékeny vagy nagyon zsíros bőrre.

Vannak CC-krémek. Hidratálót és alapozót raktak bele vitaminnal, kollagénnel. Mindennapi használatra javasolt 30 év környékén.

A BB-krém a fiatalok szépítő alapozója. Könnyen terül el, nem hagy foltot. Hidratálót és UV-szűrőt tartalmaz.

 

 

Első és legfontosabb a bőröd ápolása

Járj rendszeresen kozmetikushoz, aki meghatározza a bőrtípusodat, és annak megfelelő kezelésekkel, arcápolókkal lát el. Igyál nagyon sokat és szedj C-vitamint. Ezek jó hatással vannak a bőrödre is.

 

Megfelelő alapozó kiválasztása

Ez tűnik a legnehezebb lépésnek. Rengeteg gyártó számtalan terméke van jelen a piacon. Választásnál vedd figyelembe bőrtípusod, és az igényeket (általános nappali, vagy alkalmi sminkhez vásárolsz). Mindennapos használatra célszerű vékonyabban fedő terméket választani, amivel természetes hatást lehet elérni.

Fontos, hogy tisztában légy a bőrtípusoddal, hiszen ennek megfelelően más és más alapozókra van szükség. A legkönnyebb dolguk a normál bőrűeknek van, hiszen nekik bármilyen textúrájú és állagú alapozó megfelelő.

A száraz bőrűeknek főleg antioxidánst tartalmazó készítményekre van szükségük és folyékony állagú alapozót válasszanak.

A zsíros bőrűek mindenképp olajmentes készítmények közül válogassanak. Az alapozó lehet folyékony (olajmentes), krémes, vagy szilárd matt hatású.

Az érzékeny bőrre hipoallergén termékek, illatmentes anyagok a legjobbak. Alapozónak folyékony, vízalapú alapozót, vagy színezett hidratáló krémet esetleg ásványi alapozókat válasszunk.

 

Megfelelő alapozó megvásárlása

Miután kiválasztottad a bőrtípusodnak megfelelő állagú alapozót, jöhet a következő lépés, a megfelelő szín kiválasztása. Itt is rengeteg a választási lehetőség.

Érdemes arra figyelni, hogy a sárgás bőrre sárgás, rózsás bőrre rózsás alapozót teszünk. Az alapozó színét az állcsonton próbáljuk ki, hogy az archoz is és a nyakhoz is a legközelebbi árnyalatot tudjuk kiválasztani. Érdemes természetes fénynél is megnézni a színt, sőt, ha nem sürgős a vásárlás, akkor menj haza a teszttel az arcodon és figyeld meg, hogyan viselkedik, oxidálódik-e, elszíneződik, hamar beszívódik, stb.

 

Primer használata az alapozás előtt

A primert azért visszük fel a bőrre, hogy egységesebbé tegye a bőrfelületet. Általában szilikonos anyagot tartalmaz, mely beül a ráncok mélyedéseibe és kitölti azokat. Mindennapi használatra egyáltalán nem ajánlott, mert akadályként funkcionál a természetes faggyúréteg és az alapozóréteg között, így a bőr nem tud lélegezni.

Javaslom inkább a szilikon nélküli primerek használatát.

Létezik olyan primer is, ami fényvisszaverő tulajdonsággal rendelkezik, így a bőrhibák kevésbé látszanak.

 

Az alapozó felvitele

Alapozó felvitele történhet szivaccsal, ujjunkkal vagy alapozó ecsettel – utóbbival a legegyenletesebb. Általában fentről lefelé haladunk egyik oldalon, majd utána a másik, és akkor nem marad ki semmi. Homlok, szem és szemkörnyéke, orr, orrkörnyéke, száj környéke, és az áll, valamint az áll alatt a nyak irányába, utána a másik oldal.

Figyeljünk arra, hogy ne csak az állvonalig vigyük fel az alapozót, hanem a nyakra is.

 

+1 Púder

A legtöbb alapozót a mattítás és fixálás érdekében szükséges púderezni. A zsírosabb bőrre tehetünk többet, szárazabb bőrre kevesebbet, mert szárít és megül az alapozón. A préselt, színezett kőpúderek esetében fontos, hogy a bőrszínhez közel álló árnyalatot válasszunk, különben elrontjuk vele az alapozást.

Létezik úgynevezett transzparens púder, ami egy por púder. Átlátszó, így nem kell színt választani, bármilyen bőrszínre rá lehet tenni.

 

 

(Budaörsi Infó/sminkeszerelem.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.