Szúnyoggyérítés májusban Budaörsön

(Budaörs, 2020. május 15. – Budaörsi Infó) Budaörs város területén a Nemzeti Népegészségügyi Központ által engedélyezett szerekkel és dózisokban szúnyoggyérítés történik májusban.

 

 

Budaörs belterületén a Nemzeti Népegészségügyi Központ által engedélyezett szerekkel és dózisokban szúnyoggyérítés történik az alábbiak szerint:

időpontja: főnap: 2020. május 18.-19., pótnapok: 2020. május 20-21.

helye: Budaörs 955 ha belterületén,

felhasznált irtószer: Aqua K-Othrin szerrel,

kijutási technológia: ULV

 

 

budaors_szunyogirtas_2015jul

 

A kezelés napján javasolt a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat összegyűjteni vagy letakarni.

A kezelés idejére és az azt követő 1. órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

 

 

szunyogcsipes

 

A településeken jelentkező ártalmat részben a ház körüli vízgyülemekben kifejlődő szúnyogok okozzák. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák.

A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

A szúnyogok ártalmával és az ellenük való egyéni védekezés lehetőségeivel kapcsolatos NNK-tájékoztató

 

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.