Mindenki maradjon otthon! – Vágó Evelin: Masszírozd át a tested, szánj rá naponta 10-12 percet!

(Budaörs, 2020. május 12. – Budaörsi Infó) A rendkívüli egészségügyi helyzet miatt erősen javasolt mindenki számára, aki csak teheti – az otthonmaradás. A Budaörsi Infó szerkesztősége úgy döntött, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradásaink mellett más módokon is elvisszük otthonaikba a híreket, tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Online videó-sorozatunkban minden héten kedden és csütörtökön Vágó Evelin mozgatja meg a budaörsieket. Kanapétól el, mozgásra fel! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott érhetőek el a videóink.


 

 

 

Mindenki maradjon otthon! –

Vágó Evelin:
Masszírozd át a tested, szánj rá naponta 10-12 percet! 

 

 

 

 

Egy korábbi bejegyzésemben írtam nektek arról, hogy mi is az SMR henger, (self miofascial release). Ennek az eszköznek a segítségével csökken a fascia feszessége, mivel hengerezés hatására nő az anyagcsere a kötőszövetben

Ha növelni szeretnéd a mozgástartományod, oldani szeretnéd a letapadásokat, szeretnéd megelőzni a mozgásszervi betegségeket és szeretnél rugalmas maradni, akkor irány a boltba vegyél magadnak egy hengert!

 

 

Hengerek közül nagy a választék a piacon, ha kezdő vagy érdemesebb először a puhább változatú és kevésbé bordázott felületű hengert választanod!

A fascia edzése, azaz a rugalmasságának javítása jótékony hatással van a ráncokra és a narancsbőrre!

 

Pár hasznos tanács hengerezéshez:

– Hengerezés közben ügyeljünk a mély, nyugodt légzésre, próbáljuk ki a hasi légzést!

Tilos a hasi szerveken, melleken alkalmazni!

– Az ízületeket és a csontjaidat ne hengerezd, csak az izmokat!

– Minden területen legalább nyolcszor menjünk át a hengerrel!

 

 Kontraindíkációk: osteoporozis, friss hegek, gyulladások, rhemuatoid, arththritis, myositis, véralvadásgátló szedése, trombózishajlam, friss sebek, terhesség, súlyos instabilitás

 

 

Nézzétek meg, hogy milyen gyakorlatokat végezhettek a henger segítségével! Minden gyakorlatot érdemes legalább 1 percig csinálni.

 


 

1. gyakorlat:

Vádlik, lábszárak hengerezése- tedd le a hengert a talajra, helyezd rá a lábadat és hengerezd mindkét irányban.

 

 

 

2. gyakorlat:

Hátsó combok hengerezése –Azért, hogy alaposan le legyen hengerezve, ne felejtsd el közben forgatni a lábaidat!

 

 

 

3. gyakorlat:

Külső comb hengerezése-ha nagyon erős fájdalmat érzel közben, akkor helyezd a hengert a falnak és úgy hengerezd át ezt a területet.

 

 

 

4. gyakorlat:

Belső combok hengerezése

 

 

 

5. gyakorlat:

Farizom hengerezése

 

 

 

6. gyakorlat:

Farizmok és a derék alsó részének hengerezése

 

 

 

7. gyakorlat:

Alsó háti szakasz hengerezése – ha nagyon erős fájdalmat érzel közben, akkor helyezd a hengert a falnak és úgy hengerezd át ezt a területet.

 

 

 

8. gyakorlat:

Felső háti szakasz hengerezése – ha nagyon erős fájdalmat érzel közben, akkor helyezd a hengert a falnak és úgy hengerezd át ezt a területet.

 

 

 

Hengerezés után ne felejts el inni egy pohár vizet, a kellő mennyiségű folyadékbevitel hozzájárul a rugalmasságodhoz!

 

 

Labda: Lazítsd a kisebb izomcsoportokat (talp, kar izmai, nyak, vállöv, mell felső része) smr labdával, nagyszerű eszköz arra, hogy alaposan átmasszírozd magad és elérd a hengerrel, nehezen megközelíthető izmaidat!

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.