A közlekedők véleményét kéri a fővárosi új kerékpársávokról a BKK

A Bartók Béla úton és a Tétényi úton nemrég elvégzett kerékpárosbarát átalakításokról kéri a környéken közlekedők véleményét a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) – közölte a társaság.

 

 

A BKK folyamatosan figyelemmel kíséri az áprilisban átadott ideiglenes kerékpársávok és a hagyományos forgalmi sávok használatát, és dönt a szükséges korrekciókról – olvasható a közleményben.

Emlékeztettek: a járványügyi helyzet miatt csökkent a gépjármű- és nőtt a kerékpárforgalom Budapesten, ezért a fővárosi önkormányzat március végén úgy döntött, hogy néhány fontos útvonalán ideiglenes kerékpársávokat alakít ki.

A Bartók Béla úton és a Tétényi úton már elkészült, de az Üllői úton és a Nagykörúton is használható már biciklisáv. A következő hasonló átalakítás pedig – ahogy a BKK korábban közölte – a Villányi úton lesz. A további kerékpársávokat folyamatosan jelentik majd be – tették hozzá.

Közölték: a Bartók Béla úti és a Tétényi úti biciklisávval kapcsolatban a közlekedők május 31-éig a https://bkk.hu/tarsadalmi-egyeztetes-uj-kerekparos-letesitmenyek/ címen válaszolhatnak kérdésekre és tehetnek észrevételeket.

A BKK és a fejlesztéseket kivitelező Budapest Közút folyamatosan figyelemmel kíséri a kerékpársávok használatát és dönt a szükséges korrekciókról. A kérdőív kitöltésével ezt a munkát segíthetik a felmérésben résztvevők – olvasható a közleményben. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.