Mindenki maradjon otthon! – Németh Andrea: A férfi hajápolás

(Budaörs, 2020. május 9. – Budaörsi Infó) A rendkívüli egészségügyi helyzet miatt erősen javasolt mindenki számára, aki csak teheti – az otthonmaradás. A Budaörsi Infó szerkesztősége úgy döntött, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradásaink mellett más módokon is elvisszük otthonaikba a híreket, tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Online videó-sorozatunkban minden héten szerdán és szombaton Németh Andrea szépségápolási tippjeit láthatják. A mai részben a férfi hajápolásról lesz szó.

 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott érhetőek el a videóink.


 

 

Németh Andrea: A férfi hajápolás

 

 

Nagyon sok urat zavarnak az ősz hajszálak. Viszont erre a problémára is van megoldás. A Schwarzkopf cég kifejlesztett egy Schwarzkopf  Men terméket, ami otthoni használatra javasolt. Folyamatos használat mellett átszínezi a hajat természetes árnyalatúra.

A haj tartósabb színezését nem lehet lakossági termékkel megoldani.

A haj őszülését az ún. melanociták elhalása okozza. Ezek a sejtek pigmentanyagot termelnek, amely a haj színét adja. Némely esetben az őszülés hátterében a nem kiegyensúlyozott étrend, a pajzsmirigy rendellenességei vagy akár a dohányzás állhatnak.

Leggyakrabban azonban genetikai oka van. Amennyiben nem tudsz kibékülni az ősz hajszálaiddal, több festék vagy hajszínező létezik kifejezetten férfiak számára is, amelyek ideiglenesen eltakarják az őszülő hajat. Mindig győződj meg azonban arról, hogy a kiválasztott termék ne tartalmazzon ammóniát!

 

A férfiaknak javaslom, hogy mindig bőrbarát sampont és tusfürdőt használjanak, nem pedig kettő az egyben termékeket. Ezek a termékek többnyire vagy a fejbőrre vagy a testre nem ideálisak.

 

 

ferfi4

 

Miért száraz a hajam, és hogyan ápoljam?

A kiegyensúlyozatlan étrendtől kezdve a napsugárzáson keresztül egészen a kémiailag kezelt vízig (pl. uszoda klóros vize) sok minden kiszáríthatja a hajat. Amennyiben, mint a legtöbb férfi, te sem használsz hajbalzsamot, a probléma súlyosbodhat. A megoldás? Kerüld a nem kímélő hajápoló termékeket, a meleg levegővel történő hajformázást és a túl gyakori hajmosást!

Egyúttal győződj meg arról is, hogy az étrendedben elegendő mennyiségű telítetlen zsírsav található! Ennek érdekében fogyassz sok halat, elsősorban lazacot, pontyot vagy makrélát!

 

Viszkető fejbőr: Hogyan szabaduljak meg tőle?

A viszkető fejbőr jelezheti a korpát okozó gombák elszaporodását. Akkor is, ha nem feltétlenül jelennek meg a hajadban a fehér darabkák. Tegyél időben a viszkető fejbőr ellen! Használj speciálisan a korpás hajra fejlesztett sampont, amely eltávolítja a korpát és megerősíti a hajszálakat!

 

 

ferfi2

 

Miért zsíros a hajam annak ellenére, hogy naponta mosom?

A zsíros haj örökölhető, okozhatja hormonváltozás, vagy egyszerűen csak nem a megfelelő hajápoló termékeket használod. Kezdetnek cseréld le a samponod! Próbálj ki egy olyat, amelyet kifejezetten zsíros hajra fejlesztettek ki! Hajmosás közben ne felejtsd el langyos vízzel alaposan kiöblíteni a habot a hajadból! A meleg víz ugyanis arra ösztönözheti a fejbőrt, hogy nagyobb mennyiségű faggyút termeljen, így máris egy ördögi körbe kerülsz.

A nem kímélő hajápoló termékek hatására, amelyek eltávolítják a hajról és a fejbőrről is a természetes olajokat, a fejbőr azt érezheti, hogy gyorsan újra kell termelni az elvesztett zsiradékot. Ezért néha tarts szünetet a mindennapos hajmosásban!

 

A samponon kívül szüksége van a rövid hajnak másra is?

A rövid haj határozottan kevesebb ápolást igényel mint a hosszú, de ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem kell vele törődni.

A fejbőrnek ugyanis szintén szüksége van a figyelmes ápolásra, hogy erős és egészséges hajat növesszen. Ez leginkább azt jelenti, hogy hajmosáskor megfelelő hőmérsékletű vizet, jó sampont használunk, és fejünket a napsugárzástól is megóvjuk.

 

 


 

ferfi

 

Ne feledkezzünk meg a szakállról sem. A szakállas férfiaknak is már nagyon sok terméket gyártanak. Szakállápoló olajokat és szakállsampont is.

Viszont ha nem jól kezelik a szakállukat, akkor előfordulhat szakállmérgezés is!

 

Ennek tünetei: 

– Gyulladt, gennyes szőr tüszők a bőr felületén.

– A bőrön fájdalmas piros, gyulladt részek jelennek meg.

 

Ha ilyen problémával küzd Aloe Vera-tartalmú terméket kell rá használni és javasolt a borotva cseréje is.

 


 

 

Remélem hogy tudtam segíteni.

Jó szépülést kívánok!

 

(Budaörsi Infó/nivea.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.