Indítványozták a színészgyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását

A Fővárosi Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint végzett országosan elismert színész édesapjával – közölte a főügyész hétfőn az MTI-vel.

 

Ibolya Tibor nem nevezte meg a vasárnap elkövetett bűncselekmény áldozatát, ugyanakkor a még aznap több hírportálon megjelent információ szerint a gyilkosság áldozata Szilágyi István színművész.

A főügyész mindössze annyit írt közleményében: a megalapozott gyanú szerint egy 49 éves férfi május 3-án reggel a XVII. kerületi otthonában részben kalapáccsal testszerte bántalmazta édesapját, az országosan ismert színművészt, aki emiatt életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogta a férfit, akit a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatott ki, és előterjesztést tett a letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség a férfi eljárásbeli jelenlétének és a bizonyítás zavartalanságának biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében indítványozta a letartóztatást, amelyről várhatóan kedden dönt a bíróság.

A Baptista Szeretetszolgálat vasárnap erősítette meg, hogy életének 83. évében vasárnap elhunyt Szilágyi István. A színművész utolsó éveiben rendkívül szegényes körülmények között élt Rákosligeten, ahol a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai segítették őt mindennapi életvitelében.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.