112 – A rendőrök tovább keresik a dalszerzőt

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az ORFK Ügyeleti Főosztályának támogatásával korábban országos pályázatot hirdetett. A szervezők továbbra is várják az ötleteket a 112-es segélyhívószámot népszerűsítő kampánydal „zenei csúcspontjára” , amely magába foglalja a program fő üzenetét. A pályázatok benyújtási határideje 2020. április 16-ról május 18-ra módosult.

 

 

A szervezők olyan figyelemfelhívó üzenetet keresnek négy (refrénszerű) sorban – magyar nyelven megfogalmazva -, amelynek szövege ritmusos, könnyen megjegyezhető, kapcsolódik a 112-es segélyhívó alkalmazásához, a szervezetek segítő munkájához, valamint beilleszthető a végleges dalszövegbe.

A készülő dal szerkezeti szempontjai szerinti katartikus rész (azaz a négy refrénszerű sor) lehetőség szerint tartalmazza az alábbi kulcsszavakat: „112”, „vészhelyzet,” „azonnal”, „segélyhívó/segítség/segíthetünk”, „élet”, „hívd”, „bizalom”, „felelősség”, „túlélés”, „rendőr”, „mentő”, „tűzoltó”.

Pályázni kizárólag saját alkotásokkal lehet! Az ebből eredő esetleges jogi vitákért a pályázat kiírója nem vállal felelősséget. A www.bulisbiztonsag.hu oldalról letöltött, kék tollal kitöltött majd beszkennelt szerzői jognyilatkozatot mellékletként kell a pályázati anyaghoz csatolni.

 

segelyhivo_112

 

A teljes 112-es kampánydal a szegedi születésű Tandi Flóra pop/crossover énekesnő „#5050 eQuality” című harmadik koncepció-albumán szerepel majd, amelyen kiemelt szerepet kap az egyenlőség és az egyenjogúság témája az élet minden területén. Egy album, ami 12 dalt ölel fel, ezzel is kiemelve a kampány fő irányvonalát.

A szakmai zsűri által kiválasztott győztes „alkotás” szerzője nemcsak értékes ajándékokat vehet át, hanem pályaműve helyet kap az albumon, amelyen neves magyar és nemzetközi énekesek is szerepelnek.

 

A nevezéshez csupán az alábbiak szükségesek:

–    négy soros SAJÁT dalszöveg,

–    kitöltött és aláírt szerzői jognyilatkozat,

–    saját név és életkor megadása,

–    e-mail cím és telefonos elérhetőség feltüntetése.

 

A pályázatokat a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztályának címezve a barka@csongrad.police.hu email címre, vagy postai úton a 6722 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 22-24. címre kell elküldeni.

 

A beküldési határidő: 2020. május 18.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.