Mindenki maradjon otthon! – Vágó Evelin: Edzés gumiszalaggal

Budaörs, 2020. április 28. – Budaörsi Infó) A rendkívüli egészségügyi helyzet miatt erősen javasolt mindenki számára, aki csak teheti – az otthonmaradás. A Budaörsi Infó szerkesztősége úgy döntött, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradásaink mellett más módokon is elvisszük otthonaikba a híreket, tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Online videó-sorozatunkban minden héten kedden és csütörtökön Vágó Evelin mozgatja meg a budaörsieket. Kanapétól el, mozgásra fel! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott érhetőek el a videóink.


 

 

Vágó Evelin: Edzés gumiszalaggal

 

 

A gumiszalag olcsó, könnyen beszerezhető és kis helyet foglal, ráadásul pofonegyszerű beilleszteni az edzéseinkbe. Ma néhány olyan gyakorlatot mutatok meg a mai videóban, amelyek segítenek az ülőmunka és a rossz tartás következtében meggyengült hátizmok erősítésében.

Sokoldalúsága miatt a gumiszalaggal számos komplex gyakorlatot színesíthetünk, de arra is kiváló, hogy specifikusan néhány izomcsoportot fókuszba helyezve erősítsük őket. Legtipikusabb felhasználási módja az ellenállás alapú edzések, erre utal angol neve is: resistance band.

 

A gumiszalag legfőbb előnyei

Praktikus: olcsó, könnyű súlyú, kicsi, kevés helyet foglal. Allergiásoknak már létezik latexmentes változat is.

Az ellenállás mértéke abszolút testre szabható: többféle erősségű/rugalmasságú szalag közül választhatunk, ezenkívül a gyakorlatok során is könnyíthetünk vagy nehezíthetünk, például aszerint, hogy miként fogjuk meg a szalagot.

Használata közben fokozzuk az izomtónust, hiszen ahogy a szalag nyúlik, az izmaink összehúzódásra (kontrakcióra) vannak késztetve.

Bizonyos gyakorlatokban a nyújtás intenzitásának fokozására és az ízületek mobilitásának javítására is használható.

Az ellenállásnak köszönhetően az erősítő gyakorlatokkal a csontépítést serkenti, azaz növeli a csontsűrűséget, miközben ízületeinket kíméli.

Kiválóan használható rehabilitációban.

Súlyemelés vagy saját testsúlyos gyakorlatokkal további nehezítést jelenthet.

Használata megtanít tudatosabban figyelni izmaink munkájára, segít nagy fokú izomkontrollt kialakítani.

 

Jó edzést kívánok mindenkinek! 

 

 

(Budaörsi Infó/divany.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.