Elindult a Budaörsi DigiTanoda – Online oktatás diákoktól diákoknak

(Budaörs, 2020. április 20. – Budaörsi Infó) A Budaörsi DigiTanodát a Budaörsi Tanoda hozta létre 2020. március 16-án azt követően, hogy a kormány 2020. március 11-én digitális oktatást rendelt el az iskolákban. Ehhez a Budaörsi Tanodának is csatlakoznia kellett mint oktatási intézménynek. Azóta nem fogad gyerekeket a Tanoda a koronavírus járvány miatt.

 

 

Az új helyzetben a tanítást, oktatást, fejlesztéseket, közösségi programokat (amit csak lehet) online közvetítik, illetve valósítják majd meg a tanodás tanulókkal.

 

A Budaörsi DigiTanoda céljai:

– digitális, online módszerekkel segítse, támogassa a tanulókat elsősorban az iskolai előrehaladásban: korrepetálás, fejlesztés…

– közösségi programok szervezése digitálisan: vetélkedők, népzene és néptánc tanítása

– angol és cigány nyelvórák megtartása

– egyéb közismereti tantárgyak tanítása, korrepetálás, fejlesztés: matematika, magyar nyelv és irodalom, fizika, történelem stb.

 

A digitális oktatásban a Facebookot, az e-mail-t, a KRÉTA felületet használják, de a telefonos kapcsolattartás is működik.

Közös Facebook csoportot, gmail-csoportot hoztak létre a Budaörsi Tanoda diákjai számára, de nagyon sok anyagot megosztanak a nyilvános oldalakon is, hogy más tanodák, csoportok, családok, gyerekek és fiatalok is hozzáférjenek az oktatási és egyéb programokhoz.

A Tanoda tart foglalkozásokat kiskőrösi, budapesti, lucfalvi, mátraverebélyi, bátonyterenyei, nyírgyulaji, kántorjánosi, szendrői tanodás gyerekeknek is. Ezeket a foglalkozásokat nyilvános oldalukra is feltöltik, és a Budaörsi Infó Online felületein is megtalálják majd.

Áprilistól foglalkozásokat tartanak a DIKH TV-ben is, de a TV2 is átvette az egyik kislányuk (Aller-Nagy Alma) egy rövid anyagát.

 

A munkájukhoz segítséget kapnak Budaörs Város Önkormányzatától, a Budaörsi Infótól, a Belügyminisztérium Társadalmi Felzárkózási Főosztályától, civil szervezetektől, magánszemélyektől.

 

Kövessék figyelemmel a DigiTanodát! 

 

internet2

 

 

A Budaörsi DigiTanoda heti programja a Facebook-on
(2020. április 20 – április 25.)

 

 

Április 20., hétfő:

Az első angol nyelvi óra és nyereményjáték Kuti Petrával, a Budaörsi Tanoda önkéntesével (felvételről) – népzene és néptánc tanulása a Romano Glaszo együttessel (felvételről)

 

Április 21., kedd:

Romani/Cigány nyelvórák, Vajda Melinda (felvételről) – énekeljünk a Romano Glaszo együttessel

 

Április 22., szerda:

A Föld Napja (leírás és rövidfilm) – 15.00 – 16.00-ig:

Cigány népdalok és gyermekdalok – Romano Glaszo együttes (élő)

Cigány néptáncok tanulása – Dénes Edina (élő).

 

Április 23., csütörtök:

Énekeljünk a Romano Glaszo együttessel
17.00 – 18.00 óráig: Ki Tud Többet…? vetélkedő (élő) A győztes jutalma: 1 db 5.000 Ft-os vásárlási utalvány, amit postán küldünk el.

 

Április 17., péntek:

„Tavaszi zsongás” – tanodás gyerekek programjai arról, hogy mit csinálnak, hogyan töltik napjaikat a kijárási korlátozás idején: sport, zene, művészetek, kézműves foglalkozás, tanulás, sütés-főzés stb… (felvételről).

 

Április 18., szombat:

Hogyan töltik a napjaikat a Budaörsi Tanoda munkatársai, önkéntesei: sport, zene, művészetek, kézműves foglalkozás, tanulás, sütés-főzés stb… (felvételről).

 

Április 19., vasárnap: Szünet.

 

 

online_szamitogep_internet_kapcsolat_informatika

 

A programok a Romano Glaszo és a Budaörsi Infó Facebook-oldalán követhetők nyomon.

Továbbá a Budaörsi Infó Online-on minden hétvégén újra nézhetik az összes anyagot egy cikk keretén belül. 

 

Megéri követni! 

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.