Csabay Károly: A Városi Könyvtár nem használtkönyv-lerakóhely

(Budaörs, 2020. április 21. – Budaörsi Infó)  A Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár igazgatója, Csabay Károly felhívást tett közzé az intézmény közösségi oldalán, amelyben arra hívta fel az olvasók figyelmét, hogy a könyvtár környéke nem használtkönyv-lerakóhely! Különösen ebben a fertőzésveszélyes időszakban súlyos felelőtlenség könyveket a könyvtár bejáratai előtt elhelyezni, hisz aki ilyet tesz, az veszélyezteti a Könyvtár dolgozóinak egészségét. 

 

 

Felhívásából kiderül, hogy vannak olyanok akik nemes egyszerűséggel a könyvtár bejárata előtt hagyják a könyveket! Ez ellen a “gyakorlat” ellen szólalt fel az igazgató.

Csabay Károly kifejtette, hogy aki könyvet rak le a könyvtár előtt, az megsérti a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendeletet is, tudniillik a megunt könyvek lepakolása nem tartozik a rendelet 4. §-ában felsorolt alapos indok közé, ami miatt a lakóhely elhagyható.

 

 

csabay_karoly_konyvtar

 

“Ismételten tájékoztatom minden kedves kölcsönzőnket, hogy a kikölcsönzött könyvek visszahozatalának határideje a kijárási korlátozás időtartama alatt automatikusan hosszabbodik. Így emiatt senki olvasót semmilyen hátrány nem ér.

Végül pedig kénytelen vagyok előrebocsátani, hogy a könyvtár a későbbiekben a fent leírt közösségellenes és jogsértő magatartással szemben — akár közterületet figyelő kameráinak felvételeit is felhasználva — meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket.”

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.