Online komolyzenei sorozatot indít a Budapesti Filharmóniai Társaság

Online komolyzenei sorozatot indít KameraZene címmel szerdán a Budapesti Filharmóniai Társaság.

 

A műsor Mona Dániel zenetörténész vezetésével heti rendszerességgel dolgoz fel zenei témákat, interjúkat, klasszikus zenei mémeket és animációs kisfilmeket mutat be a Filharmóniai Társaság YouTube-csatornáján. A narrációt szórakoztató animációk kísérik – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A Budapesti Filharmóniai Társaság Magyarország első hivatásos szimfonikus zenekaraként jött létre 1853-ban. A Zenetudományi Intézet segítségével most feldolgozzák teljes történetüket, begyűjtenek minden fellelhető dokumentumot, videóanyagot, zenei kritikát, archív fényképet, mely a 167 év történetéből fellelhető.

Számos anekdota is része a történetüknek, melyeket a közeljövőben kisfilmek formájában elevenítenek meg. A legérdekesebb dokumentumokat, történeteket a Facebook-oldalukon teszik közzé, a későbbiekben a teljes archívumot publikussá teszik.

“167 éves történetünk kötelez minket arra, hogy múltunkat a lehető legrészletesebb módon feldolgozzuk, de a lehetőségeket is fel kell kutatnunk, hogy a mai kor elvárásainak megfelelő tartalmakat, új formákat keressünk a klasszikus zene számára. Közönségünk már két éve élvezheti Mona Dániel különleges humorát a martonvásári koncerteken, reméljük, hogy most térbeli korlátozás nélkül a lehető legszélesebb közönség otthonába is tudunk vidám perceket csempészni klasszikus zenei témákkal” – idézi a közlemény Tóth László, a Budapesti Filharmóniai Társaság elnöke szavait. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.