Zárlat alá helyezte a polgármester a Csiki hegyeket

(Budaörs, 2020. április 11. – Budaörsi Infó) Mintegy hat hektáron égett az aljnövényzet Budaörs külső részén, a Sóska utca, a Tárogató utca és a Hold utca utáni területen. Az erdős területen fák törzsei is lángra kaptak pénteken délután Budaörsön. Szombat hajnalig tartottak a megfeszített oltási munkálatok. Tegnapi cikk-folyamunkban figyelemmel kísérhették a történéseket. A káreset következtében Budaörs polgármestere zárlatot rendelt el az érintett részre, illetve a Csiki-hegyekre.

 

 

A Csiki-hegyeken keletkezett tűz miatt, valamint a helyszínen jelenleg is dolgozó tűzoltók kérésére Budaörs városában részleges települési zárlatot rendelt el Wittinghoff Tamás polgármester.

 

csiki_hegyek_budaors_terkep

 

Figyelem!

A tegnapi tűz következtében, valamint a helyszínen jelenleg is dolgozó tűzoltók kérésére, Budaörs városában részleges települési zárlatot rendelt el Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, 2020. április 11-én 12 órától kezdődően, április 14-én 24 óráig tartó időszakra.

A zárlat ideje alatt lezárják a következő utakat illetve területeket: a Csíki-hegyeket, és a városból oda vezető turistaútvonalakat.

Ezek a helyszínek nem látogathatók, az oda közvetlenül vezető utcákban csak az ott lakással vagy tartózkodási hellyel rendelkezők közlekedhetnek.

 


Csíki-hegyek a Budai-hegység legdélibb rögvonulata, közigazgatásilag Budaörshöz tartozik.

A Széchenyi-hegy déli peremétől, a Budaörsi-hegytől egy mély nyereg választja el. A hegyek délnyugati-északkeleti irányban húzódnak. Alaokőzetük a triász kori diploporás dolomit, a lejtőiket pedig briozoás márga és lösz borítja.

A Csíki-hegyek egy fő- és egy mellékvonulatból állnak. A fővonulat tagjai délnyugat felől a Huszonnégyökrös-hegy, a Ló-hegy, a Szekrényes- és a Farkas-hegy. A mellékvonulat a fővonulattól északnyugatra, azzal párhuzamosan fekszik, hiányos és feldarabolt rögökből áll. Ennek legnagyobb délnyugati tagja a kettős kúpú Kecske-hegy, amit a Kies-völgy választ el a fővonulattól.


 

 

eg_az_erdo_budaorson6_2020apr10

 

Kérik a budaörsieket, valamint a városunkba látogatókat, hogy a húsvéti ünnepek alatt maradjanak otthon.

Amennyiben ez nem lehetséges, a kijárási korlátozás és a települési zárlat szabályait szigorúan tartsák be. Egyenruhás hatósági munkatársak ellenőrzik ezeknek a szabályoknak a betartását.

 

Polgármesteri rendelet

 


 

Országos tűzgyújtási tilalom van érvényben

 

Mint ahogy korábbi cikkünkben megírtuk április 10-étől péntektől – a fokozott erdőtűzkockázat miatt – országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint idén már csaknem 4 ezer szabadtéri tűzeset volt, köztük egy halálos.

Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

 


 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.