Mindenki maradjon otthon! – Bakai Gyöngyi: Segítsünk mi egymásnak!

(Budaörs, 2020. április 6. – Budaörsi Infó) A rendkívüli egészségügyi helyzet miatt erősen javasolt mindenki számára, aki csak teheti – az otthonmaradás. A Budaörsi Infó szerkesztősége úgy döntött, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradásaink mellett más módokon is elvisszük otthonaikba a híreket, tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Online videó-sorozatunk mai adásában Bakai Gyöngyi egy remek kezdeményezésre szeretné felhívni a budaörsiek figyelmét! Tartsanak velünk! 

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt  elsőként érhetőek el a videóink.


 

 

 

 

 

Bakai Gyöngyi: Segítsünk mi egymásnak! 

 

Mi1másért

Gondoltunk egy nagyot, és azt meg is valósítottuk. A budaörsi Mi1másért Kortárssegítő Csoport és a Városi Ifjúsági Klub kieszelt egy remek lehetőséget.

Az online tanulás nem egyszerű, hiszen a diákok sokszor saját maguknak magyarázzák el a tananyagot, “jobb” esetben a szülők is besegítenek. Nem mindig járnak eredménnyel.

Így könnyen lemaradhatnak a tananyaggal, és ha nincs alap, a felépítmény is inogni fog. Plusz a diákok nehezebben fogadják el pedagógusként a szülőket, és ez így normális is, hiszen ők az apai és az anyai szerepköröket gyakorolják.

A kortárssegítők viszont örömmel segítenek, és most így tudnak. Létrehoztunk egy adatbázist, ahol a segítői szándékkal rendelkező diákokat és a segítségkérőket tartjuk nyilván.

Tudjuk, hogy ki milyen tantárgyból és hány éves, hányadikos gyermekeket korrepetálna szívesen. Így a segítségkérőt könnyen össze tudjuk hozni azzal, akinek nehézsége akadt valamilyen tantárgyból. Már több kis-, és nagy gyermeknek segítettünk, és azt tervezzük, hogy ezt a rendszer, akár a “karanténon” túl is működtetjük majd, hiszen elakadás vagy valamilyen tananyagnak a nem megértése nem feltétlenül karantén jellegű, csak most dominánsabb.

 

F e l h í v á s !

Keressük azokat a gyermekeket, akiknek szükségük van segítségre az online tanuláshoz és azokat a fiatalokat, akik örömmel segítenének! A mi1masert.kortarsegitok@gmail.com email címre várjuk a kéréseket és a felajánlásokat.

A budaörsi Mi1másért Kortárssegítő Csoport, a Városi Ifjúsági Klub és a Budaörsi Infó is aktívan szerepet vállal ebben. Hiszünk abban, hogy a gyermekek tudnak egymásnak segíteni, ahogyan ezt már oly’ sokszor be is bizonyították.

Kérünk benneteket, hogy akár egy-egy megosztással járuljatok hozzá a munkánkhoz, hogy minél több diáknak tudjunk SEGÍTENI!

Köszönjük.

 

 


A sorozat korábbi részei:

Segédlet kamaszoknak és szülőknek a koronavírus idején

Mindenki maradjon otthon! – Bakai Gyöngyi: Az olvasás fontossága, az olvasás művészete

Mindenki maradjon otthon! – Bakai Gyöngyi: Ikigai – avagy ugródeszka a holnaphoz

Mindenki maradjon otthon! – Bakai Gyöngyi: A kortárssegítés fontossága a jelenben

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.