Április 30-ig várják a bútorfestő rajz- és alkotópályázatra a műveket

Április 30-ig meghosszabbította a bútorfestő rajz- és alkotópályázat határidejét a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye, a csoportos munkák mellett egyéni alkotásokat is várnak.

 

A Hagyományok Háza Nyitott Műhelye a népi bútorfestés emlékeit, motívumait, formavilágát megörökítő rajz- és alkotópályázatot hirdetett óvodai, iskolai vagy egyéni gyerekcsoportok, szakkörök, valamint egyéni pályázók számára.

Az öt korcsoportban meghirdetett felhívásra csoportos és egyéni alkotásokat is várnak, a kiírásra társasjátékkal, memóriajátékkal vagy mesekönyvként összefűzött alkotásokkal, képeslappal és könyvjelzővel is lehet pályázni. A felsősöktől népzenei könyv- vagy CD-borító tervet, képregényt várnak – közölte a Hagyományok Háza.

A pályázat célja többek között az, hogy ösztönözzék az otthon maradó családokat a kreatív időtöltésre, a közös alkotásra.
A digitális formában beadható pályázatokat április 30-ig várják. A műveket szakmai zsűri bírálja el, a legszebbnek ítélt alkotásokból a Hagyományok Háza weboldalán virtuális kiállítást rendeznek, a legkiválóbb munkákat beküldők díjazásban részesülnek.

Az értékes különdíjak mellett a fődíj egy múzeumpedagógiai foglalkozás lesz a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban. A pályázat nyerteseinek a könyvjutalmak mellett a Nyitott Műhely alkotói készítenek oktatófüzetet, hogy a nyertesek otthon, saját maguk is alkothassanak. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.