Mindenki maradjon otthon! – Halmos Edit: Alapozó gyógytorna gyakorlatok

(Budaörs, 2020. április 1. – Budaörsi Infó) A rendkívüli egészségügyi helyzet miatt erősen javasolt mindenki számára, aki csak teheti – az otthonmaradás. A Budaörsi Infó szerkesztősége úgy döntött, hogy a saját és szeretteink érdekében vállalt ideiglenes szobafogságra tekintettel a megszokott híradásaink mellett más módokon is elvisszük otthonaikba a híreket, tudnivalókat, de alkalomadtán némi szórakozást is. Online videó-sorozatunk mai részében Halmos Edit alapozó gyógytorna gyakorlatokat mutat be.

 

 


Kérjük iratkozzanak fel YouTube-csatornánkraFacebook-oldalaink és hírportálunk előtt elsőként ott érhetőek el a videóink.


 

 

 

 

 

 

Halmos Edit: Alapozó gyógytorna gyakorlatok

A rendkívüli helyzet miatt rengeteget vagyunk otthon, ami együtt jár azzal is, hogy még több órát töltünk üléssel. Az alábbi videó alkalmazkodik ehhez az állapothoz, hiszen a gyakorlatok fele ülésben végzendő, majd a torna második fele már álló helyzetű.

Ez a gyakorlatsor azoknak szól leginkább, akik jelenleg még nem annyira fittek, viszont szeretnék magukat átmozgatni. Ezekkel az alapozó gyakorlatokkal a gerinc mobilitását, a tüdő kapacitását és az egyensúlyozó-képességet kívántam megcélozni.

Ajánlom ezeket a gyakorlatokat minden nap elvégezni, illesszük be a napirendünkbe! Hétről-hétre nehezedni fognak a gyakorlatok, egyre összetettebbé fognak válni, úgyhogy emiatt is ajánlanám a rendszeres gyakorlást, hogy szervezetünk adaptálódni tudjon ezekhez az „új mozdulatokhoz.”

Ha pedig otthon ülünk, akár munka akár kikapcsolódás miatt, próbáljunk meg a testtartásunkra is koncentrálni, mert a nyakunk, hátunk, derekunk jelezni fog.

A gyakorlatok mellett mindenkit buzdítanék arra, hogy legalább napi egy órát töltsön a szabadban, természetesen a szabályozásokat szigorúan betartva!

Használjuk ki, hogy Budaörsön elérhető közelségben van a természet, sétáljunk, biciklizzünk, kocogjunk, fussunk!

Gyönyörű az ébredő természet, csodáljuk meg, lélegezzünk mélyeket a friss levegőből, mind mentálisan mind fizikálisan sokat fog segíteni!

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.