Elképesztő idiotizmus Kolozsváron – A román pópák egyetlen kanállal osztják a híveknek a borba mártott kenyeret

(Budaörs, 2020. március 23. – Budaörsi Infó) Hiába minden figyelmeztetés, az embereket nem lehet féken tartani, de így a járványt is nehéz lesz – írja az esetekről a foter.ro hírportál.

 

A szükségállapot, a gyülekezés tiltása és részleges kijárási tilalom ellenére Kolozsváron az ortodox hívek részt vesznek a miséken, melyeket immár nem a templomokban, hanem a nyílt tereken tartanak.

Szerencsére egy vasárnap estétől érvénybe lépő rendelkezés Romániában a nyílt tereken is tiltja az istentiszteleteket.

A pópák a koronavírus terjedése ellenére nem változtattak az áldoztatási szertartáson, így ahogy az alábbi felvételeken is látszik, ugyanazzal a kanállal osztják ki a híveknek a borba mártott kenyeret. Az egyház korábban azt mondta, eltekintenek az ikonok megcsókolásának hagyományától, a hívek azt is kérhetik, hogy saját kanállal vegyék magukhoz az úrvacsorát. Nem úgy tűnik, hogy bárki is élt volna a lehetőséggel! – jegyzi meg a foter.hu cikke az elképesztően felelőtlen esetekről.

 

Az első videó Kolozsváron a Bocskai (Avram Iancu) téren készült, a második a Meteor utcában:

 

 

 

 

 

 

Fokozva a fokozhatatlant, mindez akár annak a román szélsőjobbos bukaresti rímekbe szedett felhívásnak is lehet a következménye, ami kifejezetten arra buzdít, hogy egy kanalat használjanak az “igaz hitet” megvallandó:

 

ortodox_szelsojobb_felhivasa_2020marc22

 

Csenevész fordításban:

“A liturgia az égből számunkra hozott élet,
A karanténban nem gyújtható fény.
Osszátok ugyanazzal a kanállal,
Valljuk mindannyian az igaz hitet.”

 

 

(Budaörsi Infó / forrás, fotó: foter.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.