Maradjanak otthon! – Drámai képsorok egy olaszországi kórházból: nem lehet mentség, hogy senki sem tudott róla

(Budaörs, 2020. március 20. – Budaörsi Infó) A Sky News riportot közölt az olaszországi Bergamo kórházából. A Lombardia tartományban található város a vírus által leginkább sújtott település, így a kórháza pedig a legnagyobb terhelésnek kitett egészségügyi intézmény. A riportot a 24.hu szemlézte.

 

 

A Sky News riportja szerint a kórház osztályai tömve vannak súlyos légzési nehézséggel küzdő, levegőért kapkodó, illetve lélegeztetett emberekkel.

Az ágyak között védőfelszerelésben rohangálnak az ápolók, akik az új pácienseket csoportosan veszik körbe és a légzést segítő gépekre kapcsolják őket. Ezek nélkül ugyanis gyorsan romlana állapotuk és meghalnának.

Az újságírót a kórház sajtómunkatársa vezette végig a leginkább háborús állapotokat tükröző kórházon.

A zsúfoltságot jól mutatja, hogy amikor az újságíró megkérdezte, hogy éppen milyen kórteremben vannak, vezetője azt válaszolta: Ez nem igazán kórterem, hanem egy váróterem, csak minden helyet ki kell használnunk.

A riport arra is kitér, hogy a sürgősségi fogadó részleg is úgy néz ki, mintha intenzív osztály lenne.

 

 

A kórházba folyamatosan szállítják az újabb betegeket.

A kórházba eddig egyetlen újságíró sem jutott be, azonban Bergamo városa maga kérte a lapokat, hogy nézzék meg, mi történik a kórházban.

“Hogy megmutassuk mindenkinek, hogy néz ki egy olyan  katasztrófahelyzet, amelyet még soha senki nem tapasztalt. Azt akarják, hogy Önök lássák. Azt akarják, hogy a világ lakossága megkérdőjelezze saját kormányainak válaszait.

Mert már nem lehet mentség, hogy senki sem tudott róla. Olaszországnak nem. Senki másnak sem.”

 

 

koronavirus_megelozes_tajekoztato

 

 

A városból katonai konvojokkal szállítják el a holteseteket.

Giorgio Gori, Bergamo polgármestere szerint a halálos áldozatok valós száma jóval magasabb lehet a hivatalosnál, mert sok covidos tünetet mutató beteg még azelőtt meghalt, hogy tesztelték volna.

 

 

 

 

“A város krematóriuma teljes kapacitással, szünetmentesen napi 25 holtestet tud elhamvasztani. Nyilvánvaló, hogy nem képes megküzdeni az elmúlt napok számaival” – közölte a Sky News-zal a helyhatóság egyik szóvivője.

 

(Budaörsi Infó / 24.hu)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.