Koronavírus – A MÁV egészségügyi csomagokat adott a nemzetközi vonatokon dolgozóknak

A MÁV-Start 1600, orvosi szájmaszkot, kézfertőtlenítő gélt, fertőtlenítő hatású kendőt, gumikesztyűt tartalmazó egészségügyi egységcsomagot osztott ki a nemzetközi járatokon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálóknak és az utaskísérő személyzetnek – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

 

A vasúttársaság minden szükséges lépést megtesz a koronavírus terjedésének megelőzése, az utasok és vasutasok védelme érdekében. A Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. orvosainak segítségével meghatározták az érintett munkaköröket, a koronavírus elleni védekezéshez használatos cikkeket, és előkészítik a tartalékkészletek megrendelését is – írták.

Hozzátették: a MÁV-Start jegyvizsgálói már eddig is kaptak kézfertőtlenítőt, de a hétvégén kiosztották a nemzetközi vonatokon szolgálatot teljesítő, az utasokkal közvetlenül kapcsolatba kerülő csaknem ötszáz vasutasnak azt az 1600 egészségügyi egységcsomagot, amely egyebek mellett orvosi szájmaszkot, kézfertőtlenítő gélt, fertőtlenítő hatású kendőt, gumikesztyűt tartalmaz. Péntek délutántól az egységcsomagot kiszállították minden olyan igazgatóságra, amelynek a területéről nemzetközi járatok indulnak.

A vasúttársaság a különböző vírusok és betegségek terjedése ellen “általános gyakorlata szerint” naponta többször végeztet tisztítást, ennek során fertőtleníti a személykocsik ajtónyitóit, kilincseit és fogantyúit, valamint a mosdókat, vécéket – közölték.

Kiemelték: a MÁV-Start még szigorúbban ellenőrzi a takarítást. A kocsik tisztítására fertőtlenítőszert alkalmaznak, a nemzetközi járatokon a folyékonyszappan-adagolókat fertőtlenítő hatású kéztisztító szerrel töltik fel. A railjeteken az osztrák vasúttársaság végzi a szappanfeltöltést – tették hozzá.

Tudatták azt is, hogy a vasutasok, kiemelten a nemzetközi vonatokon szolgálatot teljesítők részletes tájékoztató dokumentumot kaptak a koronavírusról, a terjedéséről, a klinikai tünetekről, a megelőzés és a tisztítás, takarítás módjáról, a szájmaszk használatáról. A hét második felében pedig olyan plakátokat helyeznek ki a MÁV-Start nemzetközi kocsijain, amelyek az alapos, hatékony kézmosás módját ismertetik.

A MÁV és a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. állandó kapcsolatot tart a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzzsel, az egészségügyi hatósággal, és az iránymutatásaik alapján jár el – írták. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.