Labdarúgó NB II – Emberhátrányban játszva győzte le a Budaörs a Gyirmótot

(Budaörs, 2020. március 2. – Budaörsi Infó) – Sorozatban hatodik mérkőzésén maradt nyeretlen a Gyirmót, amely ezúttal a Budaörs vendégeként maradt alul vasárnap a labdarúgó NB II 26. fordulójában.

 

Vasárnap Budaörs csapata emberhátrányban játszva négy gólt rúgott a Gyirmótnak.

Ráadásul a négyből kettőt egy perc alatt: a 49. percben Pethő érkezett remekül a beadásra, fejesét Rusák védte bravúrral, majd a kipattanóra a frissen beállt Forgács érkezett és passzolta a kapuba a labdát: 1-0. Az 50. percben Szabó Bálint kapott remek labdát majd a beadására kitűnően érkezett Sajbán, aki a kapuba passzolt: 2-0.

A 58. perceben Pethő csapott le remekül az eladott labdára, majd egy cselt követően az üres kapuba lőtt: 3-0.

A 73. perceben Marques-Ariosa volt harcias és remekül szerzett labdát a szélen, beadását Pethő készítette le Zsidainak, aki a kapuba bombázott: 4-0.

A 85. perceben a Gyirmót részéről Hejreczki kapott remek labdát a tizenhatoson belül, lövése a bal felsőbe vágodott: 4-1.

 

A Budaörs az első félidő végén Gyurácz András kiállítása miatt tíz főre fogyatkozott a Gyirmót FC Győr ellen. Aztán a szünetben Bognár György szakmai igazgató azt kérte a játékosoktól, hogy felejtsenek el minden addigi utasítást, és futballozzanak úgy, mintha a grundon lennének – ennek eredménye, hogy emberhátrányban négy gólt szereztek! Azt pedig még Bognárnak is meg kell fejtenie, hogy mindez hogyan történt. – írta a meccsről a nemzetisport.hu.

 

BUDAÖRSI SC–GYIRMÓT FC GYŐR 4–1 (0–0)

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 100 néző. Vezette: Németh Ádám (Mohos Milán, Aradi József)

BUDAÖRS: Kovács P. – Marques-Airosa, Gyurácz, Fényes, Medgyes S. – Szabó Bálint, Bakos Sz. (Molnár T., 80.), Zsidai, Sajbán Miklós – Pethő (Stieber A., 74.), Molnár Cs. (Forgács, a szünetben). Szakmai igazgató: Bognár György

GYIRMÓT: Rusák – Villám, Hudák D., Széles, Zeke – Vass Á. (Herjeczki, 72.) – Nagy P., Heffler N. (Koltai, 60.), Tóth B. – Varga B., Mayer. Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Forgács (1–0) a 48., Sajbán Miklós (2–0) az 50., Pethő (3–0) az 58., Zsidai (4–0) a 73., Herjeczki (4–1) a 83. percben

Kiállítva: Gyurácz (második sárga lap után) a 44. percben

 

 

Bognár György: Az első félidőben jobban játszott a Gyirmót, nálunk szinte semmi sem működött. A szünetben azt kértem a játékosaimtól, hogy felejtsenek el minden addigi utasítást, és futballozzanak úgy, mintha a grundon lennének, s lám megnyertük a meccset, de még meg kell fejtenem, hogy hogyan. Egy biztos: a következő mérkőzésünkön tízen kezdünk…

Csertői Aurél: Ilyet még pályafutásom során nem tapasztaltam. Ragyogó első félidő végén emberelőnybe kerültünk, aztán az első kapott gól után értékelhetetlen védekezést produkáltunk nagyon sok hibával és gyenge egyéni teljesítményekkel.

 

 

Merkantil Bank Liga NB II, 26. forduló:
MTK Budapest-Duna Aszfalt TLC 2-1 (1-0)
Vasas FC-WKW ETO FC Győr 3-1 (2-0)
Szeged-Csanád Grosics – Szolnoki MÁV FC 0-0
Szombathelyi Haladás-Dorogi FC 1-0 (1-0)
Budafoki MTE-Békéscsaba 1912 Előre 3-2 (1-1)
Nyíregyháza Spartacus FC-Kazincbarcika 3-1 (2-1)
Budaörs-Gyirmót FC Győr 4-1 (0-0)
BFC Siófok-Aqvital FC Csákvár 1-3 (0-2)
Vác FC-FC Ajka 0-2 (0-1)

 

 

Az élcsoport állása: 1. MTK Budapest 56 pont, 2. Budafok 53, 3. Vasas 44  … 12. Budaörs 31

 

 

(Budaörsi Infó / Fotó: BSC)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.