Részletes tájékoztató a koronavírusról és a szükséges teendőkről

(Budaörs, 2020. február 29. – Budaörsi Infó) A cikkben olvasható Dr. Major Miklós HVB-elnök megbízásából dr. Katona Ildikó járási tisztifőorvos, az Érdi Járási Hivatal Hatósági Főosztály Népegészségügyi Osztálya által készített, aktualizált tájékoztatója a koronavírusról.

 

 

A tájékoztatóból többek között kiderül: a Milánóból, illetve a Velencei karneválról hazaérkezett személyeket, akiknek semmilyen klinikai tünetük nincsen, nem szükséges táppénzbe venni, oktatási intézményből kitiltani, folytathatják hétköznapi életüket.

Azonban ha akut légzőszervi tünetek (köhögés és/vagy légszomj), láz (min 38°C ) jelentkezne a hazaérkezést követő 14 napon belül, akkor maradjon otthon és erről tájékoztassa (telefonon! – a szerk.) háziorvosát.

A munkahelyekre is ugyanez vonatkozik.

 

 

Dia1

 

Dia3 Dia4 Dia5 Dia6 Dia7 Dia8 Dia9 Dia10 Dia11 Dia12 Dia13 Dia14 Dia15 Dia16 Dia17 Dia18 Dia19 Dia20 Dia21 Dia22 Dia23 Dia24

 

 

Ingyenesen hívható zöldszámokon lehet tanácsot kérni

 

Ingyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolására, a lakossági információs vonalak már elérhetőek.

Az NNK közleményében azt írta, hogy a 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázható. A vonalakon szakemberek adnak információt az új koronavírusról.

A szolgáltatás célja a szakszerű, hatékony, időbeni reagálás biztosítása és elősegítése a megelőzés érdekében – tették hozzá.

A központ arra kéri a lakosságot, hogy csak akkor hívják a zöldszámokat, ha az NNK weboldalain nem kaptak megfelelő választ kérdéseikre.

A koronavírusról folyamatosan frissülő információk elérhetők a www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus és a www.egeszseg.hu/koronavirus-tajekoztatok honlapon.

 

 

Kormány: senki ne utazzon fertőzött területekre!

 

A legfontosabb, hogy senki ne utazzon a koronavírus által fertőzött területekre – emelte ki elsőként az állampolgároknak szánt felhívásában a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Erről bővebben itt!

 

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.